POPENIŠ, VSAK DAN

12.02.2007 ob 07:39

Popeniš, vsak dan v službo, baba pa vsak dan doma. Naveličan vsega sem sklenil nekaj narediti. Še isti dan, jo mahnem v našo cerkev, in pomolim nekaj zdravih marij, oče naš, nazadnje se še potožim bogu, naj še on vidi, kakšen revež sem: »Dragi gospod, vsak dan hodim v službo, medtem, ko moja žena ostane doma, delam od jutra do večera. Želim, da tudi žena vidi koliko trpim.

Prosim, dragi bog, bodi usmiljen, dovoli, da se njeno telo zamenja z mojim, vsaj za en dan. Amen.« Bog kot ponavadi v svoji modrosti usliši tudi mojo željo. Že zjutraj se prebudim kot ženska. Vstanem, pripravim zajtrk svoji dragi, prebudim otroke in jim pripravim obleko, pospravim posodo, in otroke peljem v šolo. Mimo grede sem po stanovanju pobral cunje za kemično čistilnico in jih odnesel v kemično. Na banki dvignem denar, v trgovini nakupim nekaj hrane ter se vrnem domov da odložim nakupljeno hrano, preko interneta plačam še par položnic in uredim bančne kartice. Zamenjam naši muci pesek, in okopam psa. Ura je že opoldan, hitro v spalnici pospravim posteljo, dam prati, in obrišem prah v stanovanju. Na hitro skoči po otroke v šolo, med vožnjo poslušan njihovo kreganje med seboj, še dobro da vožnja ne traja dolgo, doma jim pripravim mleko in par piškotov, pomagam jim pri domači nalogi, vmes pripravim likalno desko za likanje. Ko sem likal, sem ob enem gledal TV in poslušal poročila. Ob 16.30 sem začel lupiti krompir, pripravil zelenjavo in solato, spekel svinjske kremenatelce. Pripravim mizo, pojemo, kasneje namočim fižol za jutrišnje kosilo, operem posodo, zložim zlikano perilo, okopam otroke in jih dam spat. Ob 9 h sem bil že tako utrujen, toda hišna dela še niso bila vsa opravljena. V postelji mi je celo uspelo narediti, nekaj brez pritoževanja. Naslednje jutro, takoj ko se prebudim, pokleknem in rečem: »Gospod, ne vem kaj sem včeraj mislil, prosim dovoli mi, da se zopet vrnem v svoje telo.« Vendar mi je na moje razočaranje Gospod modro odgovoril: »Otrok moj, vidim da si se naučil nekaj iz te lekcije, zelo sem srečen, samo, potrebno bo počakati 9 mesecev. Včeraj si zanosil.«

 • Share/Bookmark
 

27 komentarjev na “POPENIŠ, VSAK DAN”

 1. suxa suxa pravi:

  Hehe tale je pa dobra….no ja mogoče pa se v teh 9 mesecih navadiš :)

 2. bastjan pravi:

  Vzgojna, vzgojna. Ni jim lahko ;)

 3. čivka čivka pravi:

  Poznam to že od prej samo moralni nauk je pa dober, če ga želiš slišat seveda ;)

 4. GRiSON GRiSON pravi:

  suxa, za naju bi bilo teh 9 mesecev hudičeno naporno. joj boljše, da se ne navadiš ;) .

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  bostjan, tele naše mame si zares zaslužijo kakšno posebno nagrado :D .

 6. GRiSON GRiSON pravi:

  čivka, vsekakor, bi želel slišati moralni nauk, ne bi škodilo samo če nam ga zaupaš ;) .

 7. vlatka vlatka pravi:

  joj, kar odleglo mi je, sem že mislila, da leti name pri uvodnem stavku ;) ;)

 8. jakob007 pravi:

  grison, bravisimo. ja, spomnil si me na pravljico, ko je gospod rekel gospej: “zakaj moram vedno jaz opravljati kmečka opravila! moraš tudi ti!” gospa odgovri: “jutri se zamenjajva. jaz grem na polje, ti delaš hišna opravila.” in prav tako se je zgodilo. ob petih gospa pride domov, vsa vesela, ker je na polju opravila vse potrebno. gospodu se je zalomilo. mleko mu je steklo iz posode, krave ni napasel… torej, nekako podobno. ne spomnim se ravno natančno je pa nekako podobno :D

 9. GRiSON pravi:

  Super Jakob, tudi tvoja pravljica je zelo poučna, samo še blagoslov od Čivke počakava :D .

 10. GRiSON pravi:

  Vlatka, hahaha v uvodnem in še katerem drugem stavku …

 11. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  ja, še v kakšnem se najdem… ;)

 12. GRiSON pravi:

  Vlatka, lepo, da priznaš, ti je pol odpuščeno ;) .

 13. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  in pol dodano ;) ;)

 14. čivka čivka pravi:

  Evo, obljubljeni nauk: “moški, nikar ne podcenjujte žensk. Njenega tempa dolgoročno ne bi prenesli”. Da o pragu potrpežljivosti in vztrajnosti niti ne govorim… :)

 15. vlatka vlatka pravi:

  ćivka,

  zato dobiš še en deci refoška zraven. (Topel objem.)

 16. suxa suxa pravi:

  puf pa smo ga naj**** ženske so potegnile skup :) jah no sej kdo je rekel, da vas podcenjujemo…

 17. bastjan pravi:

  ne ne…suxa, grison, sej se vsi strinjamo, da na ženskah svet stoji! :) Sej znate bit samosvoje, ampak brez vas nam živeti ni…

 18. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, tudi vsi fantje zaslužijo vsaj po en deci refoška, vendar kaj bo pa zame ostalo, pomivanje posode prav gotovo ;) .

 19. GRiSON GRiSON pravi:

  suxa, bostjan, bomo še mi v kup stopili, da dokažemo tudi Čivki, pravi moški ne podcenjujejo žensk. Tempo dolgoročno ne bi predstavljal nobenega problema, smo potrpežljivi in vztrajni :D .

 20. čivka čivka pravi:

  Fantje, jaz sploh ne dvomim v vas, da vi ne bi dajali vse od sebe, drugače si sploh ne bi pisali sedaj :) Ste prov fajn dedci! :!:

 21. čivka čivka pravi:

  Ups, a je kdo omenu refošk??? Neki voham…. snuf snuf :lol: Vlatka, a veš kak pogled naredi pes, ko mu daš kost? No, potem veš, kaj sije sedaj iz mojega obraza :)

 22. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, mi te mamo tko radi, da bom na mizo dal cel flaškon. Hudiča kaj čakaš, pohiti, ker refoška počasi že zmankuje :evil: .

 23. čivka čivka pravi:

  Grison, NE ME STRAŠTI! Je še prezgodnja ura za kaj takega :?: No, če ga bo pa do maja zmanjkalo, ga bom pa kot vsak dober gospodar KUPILA :lol: in se delala, kako dober je… ker je “uvožen” ;)

 24. vlatka vlatka pravi:

  čivka,

  nič bat. Do maja ga bo še na zalogi. ;)

 25. barbiblond barbiblond pravi:

  Še zmeraj je dobro prišel skozi :mrgreen:

 26. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, imam skrite rezerve :mrgreen: , za hude čase se vedno nekaj najde ;) .

 27. GRiSON GRiSON pravi:

  barbiblond, za prijatelje se z lahkoto vse uredi ;) .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !