MORALNO JE IZORISTITI ŽIVLJENJE

20.05.2007 ob 08:09

mravlica.jpg

Nekoč sta živela mravljica in čriček. Bila sta velika prijatelja.

Celo jesen je mravljica brez prestanka pridno delala in pripravljala zaloge ozimnice. Izkoristila ni niti enega sončnega dne, niti pomislila ni na posedanje na terasi v lahnem večernem vetrcu niti si ni vzela časa za hladno pivo in klepet s prijatelji ob koncu napornega delovnega dne. Medtem se je čriček brez prestanka zabaval s prijatelji: bil  je reden gost vseh mestnih lokalov, zapravil ni niti minute svojega časa, celo jesen je veselo prepeval, plesal, užival v sončnih žarkih in se ni niti za trenutek obremenjeval z negostoljubnim letnim časom, ki bo prej ali slej moral priti. Ko je na deželo pritisnil mraz, se je mravljica, izmučena od nenehnega dela, zatekla v svojo skromno bivališče, ki ga je do stropa napolnila s hrano. Komaj je za seboj zaprla vrata, že je slišala, da jo zunaj nekdo kliče. Ko je odprla vrata, je bila zaprepadena: zunaj je v mehkem Armanijevem plašču za volanom Ferrarija sedel prijatelj čriček! Čriček je dejal: Pozdravljena, prijateljica! Odpravljam se na zimovanje v Pariz. Bi bila tako prijazna in medtem popazila na mojo hišico?

Mravljica je odgovorila:

Seveda, se razume. Vendar mi povej, kaj se ti je zgodilo. Kje si dobil denar za pot do Pariza, pa za Ferrarija in ta čudovit plašč?

In zopet čriček:

Pomisli, kakšna sreča: ko sem prejšnji teden pel v nekem lokalu, me je slišal neki producent, ki se je naravnost zaljubil v moj glas. Podpisal sem pogodbo za pevske predstave v Parizu. Mimogrede, potrebuješ kaj iz Pariza, ko bom že tam? Bi te pa res za nekaj prosila, je odgovorila mravljica, če srečaš La Fontaina, ga v mojem imenu pošlji nekam!

Morala:

Izkoristite življenje in najdite pravo ravnovesje med delom in prostim časom: za preveč dela lahko namreč pričakujete nagrado samo v La Fontainovih basnih. Delajte in uživajte v življenju, ker je edinstveno. Če vam ne uspe najti svoje polovice pomaranče, se ne obremenjujte s tem: raje poiščite limono, jo skupaj z malo sladkorja in nekaj kockami ledu zmešajte v kozarčku žganega in se prepustite življenju!

In pomnite: to, da živite za delo, koristi izključno vašemu šefu!

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “MORALNO JE IZORISTITI ŽIVLJENJE”

 1. barbarap barbarap pravi:

  Kruta resnica! ;)

 2. Freycha pravi:

  Še dobro, da sem to brala med tem, ko se bašem s sendvičem doma, še v spalni srajci in s skuštranimi lasmi……..Se kar boljše počutim!! ;-)

 3. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  oki doki, danes pospravim lopato, grem pod sosedino češnjo in se nazobljem češenj, in iz hladne senčice opazujem lopato v tvojih rokah :) :)

 4. vlatka vlatka pravi:

  Freycha ,

  ker ti tja ne morem poslati komentarja, bom komentirala kar na grisonovem blogu – glede tovornjakov…

  čisto preprosto je, pa še bolje se vozi od navadnega avtomobila.., glede zaposlitve, pa bi se zate tepli, verjemi.., če bi si jaz želela še voziti take pošasti, bi v naslednjih 10tih minutah lahko že sedela za volanom in bila zaposlena :)

 5. čivka čivka pravi:

  Hvala bogu, da nisem deloholik in se mi zato kaj takega nikoli ne more zgoditi v življenju ;)

Komentiraj