ZAČELO SE JE

29.05.2007 ob 04:55

piereb.JPG

Prijokal sem domala takoj za znanim irskim filmskim igralcem Pierce Brosnanom. Ki je kot James Bond na novo oživil serijo filmov o tajnem agentu 007. Bilo je najbolj plodno leto za Slovenijo, drugo najbolj sušno leto v zgodovini z 1041 mm padavin. V Kuncevu blizu Moskve je umrl Josip Stalin diktator in sovjetski partijski in državni voditelj. Umrl je slovenski politik, publicist in narodni heroj Boris Kidrič. V ZDA je bila izvršena smrtna kazen nad zakoncema Juliusu in Ethel Rosenberg, ki sta bila obsojena na smrt zaradi vohunenja za SZ. V ZSSR so uradno objavili, da so opravili prvi poskus z vodikovo bombo. Tisto leto je v Sloveniji izbruhnila velika epidemija klopnega meningoencefalitisa. Takrat je v Sloveniji zbolelo preko dvesto oseb. V tem letu je bil organiziran prvi Ljubljanski festival. Na njem se je zvrstila vrsta kulturnih, gospodarskih, folklornih, turističnih in športnih prireditev. To je bil čas Okrajnih ljudskih odborov. Takrat so nam v resnici vladali Titovi socialdemokrati, ki so nam vsiljevali komunizem in socializem v resnici kot diktaturo. Bilo je obdobje enostrankarskega socializma. Jugopetrol Ljubljana je takrat imel v Ljubljani štiri bencinske črpalke. Avtomobilov ni bilo veliko, motorjev malo več. Po mestu smo se vozili z tranvajem in trolo. Vendar moj spomin v resnici ne seže tako globoko. Oče 32 let, trmasti Primorec, mama 28 let, sama brez  pravih bratov in sester.

 • Share/Bookmark
 

20 komentarjev na “ZAČELO SE JE”

 1. Rado Rado pravi:

  Lejga fanta,

  potemtakem moraš biti že kar precej izkušen.

  :-)

  Zdrži!!!

 2. commonsense pravi:

  najbrž je bogec ustvaril kar dva, za primer, da bi se enemu kaj zgodilo, ali pa bi se izpridil.no, je že vedel zakaj, eden se je, in postal filmski igralec….

 3. M&G M&G pravi:

  hehe, tkole, na brzino, sta si kr podobna :)

 4. vlatka vlatka pravi:

  ja, res je, še podobna sta si :)

 5. čivka čivka pravi:

  … samo Grison je boljši! Nima dvojnika v svojem resničnostem življenju in samo to šteje!

 6. GRiSON GRiSON pravi:

  Rado, ni mi hudega, prvih petdeset let je najtežjih, naslednjih petdeset let pa je lažje.

 7. GRiSON GRiSON pravi:

  commonsense, drugi je pa izguba, hahaha, vendar se že celo življenje trudim, pa mi ne uspe. Lahko tebi ko te gospa commensense usmerja na pravo pot ;) .

 8. GRiSON GRiSON pravi:

  M&G, malo podobnost imava tudi midva, črko G in motorje :D .

 9. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, podobna sva si le v toliko, da imava oba rada škampe in jastoga ;) .

 10. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, naj se ti besede pozlatijo, sem našel še eno stran, ki ti morda pride prav. Klikni: tu .

 11. barbarap barbarap pravi:

  Dobro povedano!

 12. M&G M&G pravi:

  grison, ta moj G je “sposojen”(madonca, ga bom morala za uhe potegnt, kr zginil je). da sva si pa v motorinih podobna, mi je pa všeč ;)

 13. čivka čivka pravi:

  Ooo, full dobra je, HVALA, škoda da nisem kitare v službo prinesla, bi si lahko brenkala pa še manj stresno bi bilo! In bi mogoče že sadj znala vse prijeme tako kot se šika (pa saj ta ideja mije kar všeč hi hi) . Sedaj pa si mi že zelo veliko pomagal in v zahvalo, ko se zopet vidimo prinesem kitaro s seboj in….. soprise for you!!!! ;) do takrat pa I will learning soooo hard! ;)

 14. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  samo v sliki. Drugače pa res ne vem, ker njega ne poznam :)

 15. GRiSON GRiSON pravi:

  barbarap, ko bi le še dojel ;) .

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  M&G, le, da jaz nisem nikoli imel tako dobrega kot imaš ti. Sem bolj skromen, morda ti je poznana znamka BSA ali Laverda ;) .

 17. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka kako lepo, da imaš voljo, sicer pa ti je tvoj indijanec inspiracija, lahko tebi. Le kje naj jaz dobim dobro energijo za zagon?

 18. M&G M&G pravi:

  oja, Grison. poznam. oba :)

 19. GRiSON GRiSON pravi:

  M&G, potem ti nisi kar tako. Pravi motoristični veteran, pa vseeno srečno vožnjo :D .

 20. Faca pravi:

  Če je začetek dober, bo vse dobro :mrgreen: .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !