PROTESTIRAJMO SIOL

10.08.2007 ob 14:05

Danes je nalaganje Siolove spletne strani izbilo sodu dno.  Stran se mi je nalagala natančno 10 minut.

Odločil sem se za WordPress ,  saj reagira ne  en preprost  klik.

Tudi meni je danes prekipelo. Hotel sem oddati par komentarjev na blogerske prijatelje na Siolu, vendar me že nekaj časa mori siolova hitros nalaganja spletnih strani. Običajno za obisk neke spletne strani potrebujem par sekund. Če želim naložiti Siolovo stran, pa je ta ca običajno 5 minut. Brskanje je strašansko počasno in pri tem sem čakal ogromno časa, da se je sploh kaj naložilo. Groza. V začetku sem mislil, da je glavni krivec moj računalnik. Lotil sem se prenove strani ter poskušal vse mogoče nastavitve, vendar ni nič pomagalo. Nato sem se spomnil, da lahko preverim hitrost tudi na internetu. Odgovor, ki sem ga dobil je bil zadovoljiv:

 

 

Speed

301.9 kilobits per second

Communications 301.9 kilobits per second Storage 36.9 kilobytes per second 1MB file download 27.8 seconds Subjective rating Not bad

 

Info

Date & time Thursday, August 9, 7:42AM* Test type IDT4 Free Connection type ADSL Region Europe Data size 1024KB IP address 195.210.202.118 Provider

Pri tem pa me moti tudi cena ponudnika, saj je najvišja v Sloveniji.

Sklenil sem, da je treba nekaj narediti. Tudi hitrost klicnega dostopa je sramotno nizka, tako se čas uporabe interneta avtomatsko zviša in stroški poskočijo v nebo. Ponavadi moje brskanje zgleda tako, da odprem stran in med tem časom pripravim čaj in ga že vrelega skoraj spijem. Noro!

grison-caj.gif

Ker nisem edini s temi težavami, upam da se bo kdo akciji pridružil. In upam, da se vas bo zapisano dotaknilo in da boste ostali še naprej na svojih blogih, spletnih straneh. Priporočam, da opomnite svoje prijatelje in znance kakšno ubožno stanje je pri Siolu. S skupnimi močmi nam lahko uspemo in spravimo Siol, da bo začel trezno razmišljati!

Pri WordPress.com mi nalaganje poteka z normalno hitrostjo D .

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev na “PROTESTIRAJMO SIOL”

 1. mojcas mojcas pravi:

  Se strinjam. Zadnje čase je Siol obupen. Meče me ven na vsake 10 minut, ‘hitrost’ nalaganja strani (temu res ne moremo reči hitrost) pa spominja na moj stari analogni internet. Obupno!

 2. vlatka vlatka pravi:

  ja, kua bi radi no, meni dela ko avion, ampak tisti med ta prvimi, da ne bo pomote…. ;) :) , drugače pa imam jaz Telemach, ki jo maha, da je kaj :) :)

 3. nacka nacka pravi:

  ja tudi pri nas je siol obupen. Vsak dan zvečer kar crkne, zato sem se odločil, da tudi jaz presedlam na Telemach. In res, internet je 10-krat hitrejši kot na Siolu in nikoli še ni crknil. Blogerji vseh dežel : Presedlajte na Telemach ;)

 4. vlatka vlatka pravi:

  nacka,

  hvala za podporo. Upam, da se mi bo grison pridružil v družinskem paketu, ki je sedaj aktualen. Dvojna hitrost za enako ceno. ;)

 5. čivka čivka pravi:

  Torej Grison, sedaj pa moram spremeniti povezavo :evil: Ampak, če ti tam bolj potegne… :mrgreen: :)

 6. GRiSON GRiSON pravi:

  Vsem skupaj, saj ni problem v hitrosti interneta (imam dokaj dobro hitrost, samo kliknem in že dobim želeno spletno stran, problem je v SiOL-u. Ko kliknem na SiOL-ovo katero koli povezavo, tudi ta komentar mi bo vzel 5 do 10 minut da ga samo oddam :evil: . Spletne povezave na drugih koncih mi nemoteno zelo dobro delajo ;) . Če vam želim napisati komentar to traja in traja. Zato nima smisla štiri ure dežurati za računalnikom in čakati na SiOL-ov odziv. Če se stvar ne bo uredila, pač ne bom več na SiOL-u in komentiral na vaše poste, sorry. Če ste z SiOL-om zadovoljni, potem furajte blog naprej, sicer pa predlagam, kakšnega drugega ponudnika ;) .

 7. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  evo, saj gre ;) ;)

 8. vvooodnarka vvooodnarka pravi:

  Grison,

  Z navodili tako kot jih piše Piroman bi tudi jaz se preselila (a bi se jih dal dobit, bom zlo hvaležna in še vesela za povrh).

  Lep prazničen pozdrav obema :) :) vvooodnarka

 9. Matjaž pravi:

  še moj komentar :roll:

  http://blog.mg-65.com/matjaz/2007/08/18/v-zadnjih-dneh/

 10. drmagnum drmagnum pravi:

  Pri meni so se reči umirile. Povezava deluje. Drugače pa vsekakor stojim tebi ob strani in želim, da za povezavo s tabo preko SIOL-a strokovnjaki nekaj naredijo.

 11. Martin pravi:

  Siol odhaja k vragu. Upam, da ne bodo s seboj vzeli bakrenih žic iz Jugoslavije.

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  Matjaž

  Zelo dobro, bi rekel odlično si zapisal in razložil :D .

 13. GRiSON GRiSON pravi:

  drmagnum

  Danes je veliko boljše, vendar še vedno traja preveč časa. Enostavno se še ne da normalno blogati na Siolu ;) .

 14. GRiSON GRiSON pravi:

  Martin

  Zgleda, da jim tudi optični kabel ne bo pomagal :evil: . Lahko pa presenetijo, bomo videli kaj bo.

 15. GRiSON GRiSON pravi:

  Za zadnji komentar sem rabil polni dve minuti.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !