VSE PO 2 EURA

11.09.2007 ob 08:46

 

 

grison-bodocnost.jpg

Kakšna bo naša prihodnost? Mogoče nam sledi nekaj takega kot je na sliki. Verjetno pa ste že slišali za šalo, ki pravi, da bi avtomobili, če bi se razvijali tako hitro kot računalniki, stali le nekaj eurov in z litrom bencina prevozili tisoč kilometrov.

Pri vsem tem pa bi se vsak dan vsaj dvakrat iz neznanega razloga ustavili, vsake pol leta bi morali nadgraditi motor in vsake dve leti narediti vozniški izpit, ker bi se način vožnje povsem spremenil, ha, ha, ha. Bi vas nezanesljivost hitrega razvoja tokrat še zanimala. Dejstvo je, da se računalniki razvijajo z bliskovito naglico, vsak teden je nekaj novega. Slavni Moorov zakon pravi, da se zmogljivost procesorjev podvoji približno vsako poldrugo leto. In pri vsem skupaj je še najbolj zanimivo, da je Gordon E. Moore, eden od ustanoviteljev Intela, prišel do tega spoznanja že pred 42 leti, zakon pa še vedno velja.

gordon_moore.jpg

Zaenkrat ne poznamo nobene teoretične ovire, da bi dovolj zmogljiv procesor ne mogel biti enako pameten kakor so človeški možgani. Čez nekaj let, bo moj računalnik pravi avijon.

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “VSE PO 2 EURA”

 1. VSE PO 2 EURA | http://www.blogarija.com pravi:

  [...] VSE PO 2 EURA     Kakšna bo naša prihodnost? Mogoče nam sledi nekaj takega kot je na sliki. Verjetno pa ste že slišali za šalo, ki pravi, da bi avtomobili, če bi se razvijali tako hitro kot računalniki, stali le nekaj eurov in z litrom bencina prevozili tisoč kilometrov. Pri vsem tem pa bi se vsak dan vsaj dvakrat iz neznanega […] [...]

 2. daniyel daniyel pravi:

  Vidim gozdove kot skupine neorganskih dreves. Vidim stavbe, ki se konstruirajo same, rastoč iz ene same opeke- jajca. Vidim robote, ki se reproducirajo in rastejo. Alvy Ray Smith

 3. GRiSON GRiSON pravi:

  daniyel

  Veliko je presenečenj, ki nas še čakajo. Največkrat pa je v filmih bila prikazana realnost prihodnjega dne :D .

 4. daniyel daniyel pravi:

  Se strinjam s teboj GRiSON, upajmo samo da bomo doživeli in preživeli v tem svetu, ki nas še čaka. lp ;)

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  Marsikaj nas bo še pogrelo, še dobro ker potem ni niti tako pomembno kakšna bo zima ;) .

Komentiraj