NIČ BOLJŠE

19.09.2007 ob 16:27

  Brezvezna vožnja z lučmi
grison-luci.jpgluč

Vožnja z lučmi ni nič bolj varna.

Dejstva glede vožnje s prižganimi lučmi podnevi so znana, več kot 200 mrtvih na Slovenskih cestah. Kar pomeni, da vožnja z lučmi ni pripomogla k boljši varnosti in manjšemu številu smrtnih žrtev. Rešitev je potrebno iskati nekje drugje.

Proti vožnji s prižganimi lučmi so seveda tudi veliko bolj preudarni avstrijci, ki so mnenja, da bi država ukinila uredbo o obvezni vožnji s prižganimi lučmi.

Seveda, pri tem ne rečem, da pri zmanjšani vidljivosti ni potrebno imeti prižgane luči. Vsekakor pa ukrep ni pripomogel k zmanjšanju števila prometnih nesreč.    Študije slovenskega prometnega ministrstva, zopet dokazujejo kako na najbolj beden način zapravljati naš krvavo prislužen davkoplačevalski denar.

Lep dokaz preudarnosti je zopet Nemčija, tudi tam so luči podnevi ugasnjene!

Več smrtnih žrtev Leta 1998, ko je pri nas stopil v veljavo predpis o obvezno prižganih avtomobilskih lučeh podnevi, se je smrtnost na cestah glede na leto prej kar dobro povečala.

Pametnejši od nas So še Francija, Švica in celo Bolgarija. Tam se raje ukvarjajo z boljšimi in učinkovitejšimi rešitvami, kako zmanjšati smrtne žrtve na cesti.

 

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “NIČ BOLJŠE”

  1. Likard37 pravi:

    Moral sem se oglasiti, predvsem zato ker zgleda, da te nekaj pa res pošteno jezi. Trenutno nimam časa, zato bom pozneje poskušal razbrati kaj je to kar nekatere tako moti na siolu. Vsekakor se še kaj oglasi pa magari s kakšnega drugega konca. LP

Komentiraj