HITROST DA TE KAP – BOJKOTIRAJMO SiOL

14.10.2007 ob 19:52

Po dolgem času sem se zopet prijavil na SiOL. Seveda prepričan sem bil da se njihova hitrost ni nič kaj dosti pohitrila. Res je, ob 19:50:15 sem kliknil na povezavo za blog, 19:58:10 to je skoraj osem minut (pet sekund še fali), da mi je naložilo spletno stran. Seveda, želim napisati komentar, zato kliknem na povezavo za objavo Nove objave.  Ko je bila stran naložena na moj računalnik je ura kazala 20:04:12.  Če malo preračunam sem potreboval malo manj kot 14 minut, da sem prišel do želene spletne povezave.  Za povezavo z  SiOL-ovim ponudnikom plačujem natanko 16.75 €. Se mi zdi ta do ni tako malo, še posebej če je hitrost nalaganja spletne strani da te kap. Verjetno na moj račun neskončno uživa le naš veleumni Črnkovič pa morda še kdo. Njegova hitrost je vsekakor zavidanja vredna. Pa da ne bo kdo mislil, da je za tako slabo hitrost kriv in da je prepotopni računalnik iz leta 1990.  Ne, imam super računalnik letnik 2006. Hitrost procesorja je 2360 MB/s, pomnilnik ima 1023 MB spomina, grafična kartica Ati Radeon 9600, lahko rečem da ni tako slaba konfiguracija. Se pravi krivda ni na moji strani. Danes je nalaganje SiOL-ove spletne strani izbilo sodu dno. Sam sem se odločil za WordPress ,  saj reagira ne  en preprost  klik. Običajno za obisk neke spletne strani potrebujem par sekund. Če želim naložiti Siolovo stran, pa je ta neverjetno počasna. Brskanje po spletu je strašansko počasno in pri tem čakam ogromno časa, da se je sploh kaj naložilo. Groza. V začetku sem mislil, da je glavni krivec moj računalnik. Lotil sem se prenove strani ter poskušal vse mogoče nastavitve, vendar ni nič pomagalo. Nato sem se spomnil, da lahko preverim hitrost tudi na internetu. Odgovor, ki sem ga dobil je bil zadovoljiv:

Speed:301.9 kilobits per second

Communications 301.9 kilobits per second Storage 36.9 kilobytes per second 1MB file download 27.8 seconds Subjective rating Not bad

InfoTest type IDT4 Free Connection type ADSL Region Europe Data size 1024KB IP address 195.210.202.118 Provider

Pri tem pa me zelo moti tudi cena ponudnika, saj je najvišja v Sloveniji!!!!

Hitrost klicnega dostopa je sramotno nizka, tako se čas uporabe interneta avtomatsko zviša in stroški poskočijo v nebo. Ponavadi moje brskanje zgleda tako, da odprem stran in med tem časom pripravim čaj in ga že vrelega skoraj spijem. Noro!

Ker nisem edini s temi težavami, upam da se bo kdo akciji pridružil. In upam, da se vas bo zapisano dotaknilo in da boste ostali še naprej na svojih blogih, spletnih straneh. Priporočam, da opomnite svoje prijatelje in znance kakšno ubožno stanje je pri SiOL-u. S skupnimi močmi nam lahko uspemo in spravimo SiOL, da bo začel trezno razmišljati!

Pri WordPress.com mi nalaganje poteka z normalno hitrostjo D . Na voljo pa imate tudi veliko drugih ponudnikov: wordpress.com

www.vecer.com

www.ednevnik.si

www.najblog.com

googleblog

www.youtube.com/blog

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “HITROST DA TE KAP – BOJKOTIRAJMO SiOL”

 1. vlatka vlatka pravi:

  Pohitel? Meni upočasnil. :(

 2. vlatka vlatka pravi:

  Sosed sosedu najvčeja zloba!

 3. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  kje naj komentiram, da komentar spada tam kamor mora ;) ;) ?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !