IGRA MAČKE IN MIŠI

30.10.2007 ob 10:12

grison_google.gif

  Zavedajte se dejstva, da ti virus okuži računalnik, ga moraš praviloma zagnati na nek način. Največkrat je ponavadi virus pripet v e-mail sporočilu, ni pa nujno, da je tako. Kakor koli je prisoten v računalniku, se lahko prične igra mačke in miši. Mačka je ponavadi tisti, ki virus napiše in s tem želi doseči trik okužiti tvoj računalnik.
Napisal sem nekaj primerov mačkinih podvigov, ko miška odpre pripeto datoteko. Ponavadi sporočila pridejo od nekoga, ki ga ne poznate. Zavedajte se, da je lahko zelo hitro pozabiti ime naslovnika. Ne smatrati da je sporočilo manj pomembno, če se vam dozdeva, da prihaja od nekoga ki ga poznate. Pazi, velikokrat ne vidiš celotnega imena pripete datoteke. 1. Primer Pazi se, pri tej zadevi nisi spraševal za to datoteko, morda si misliš, da si in pri tem narediš usodno napako. Nikoli ne odpri datoteke tipa .pif. Primer e-mail okuženega z virusom Subject: Re: Your product From: arielb@rice.edu Here is the file. Attachments: your_product.pif 23k 2. Primer Laži, laži, laži, samo da dobijo, ko zaženeš pripeto datoteko tipa .exe . Tu je voljo arhiv z podatki, za katere ste spraševali. In ne pozabite, je strogo zaupno!!! P.S. Ne pozabi na nagrado ;) Primer e-mail, kako te speljati na tanek led Here is the archive with those information, you asked me. And don’t forget, it is strongly confidential!!! Seya, man. P.S. Don’t forget my fee ;) 3. Primer W32.Sober.K@mm virus. Nekateri virusi so skriti v notranjosti .zip datoteke. Kot ponavadi, je zopet pozabljen naslov. Subject: Obiskali ste nezakonito spletno stran From: Officer@FBI.gov Dragi gospod/gospa, ugotovili smo prijavo vašega IP-naslova na več kot 40 nezakonitih spletnih straneh. Pomembno: Odgovorite na vprašanje! Lista vprašanj je pripeta. Priponka: inictment_cit2987.zip Primer e-mail okuženega z W32.Sober.K@mm virusom Subject: You visit illegal websites From: Officer@FBI.gov Dear Sir/Madam, we have logged your IP-address on more than 40 illegal Websites. Important: Please answer our questions! The list of questions are attached. Attachments: indictment_cit2987.zip 4. Primer Verjetno nisi zahteval nobenega dokumenta. Še enkrat, nikoli ne odpiraj datotek tipa .pif. Tvoje prvo RE: sporočilo je sporočilo, ki pa ga nisi nikoli poslal. Predmet: Re:Re:Thanks! Od: jbmiklas@capousd.org Tvoj dokument je v priponki. Priponka: document.pif Primer e-malil v priponki Subject: Re: Re: Thanks! From: jbmiklas@capousd.org Your document is attached. Attachments: document.pif Ta prispevek je le nekaj skromnega, če pa vas je mačka že ulovila je mogoče, da vas je ulovila še na kakšen drugi način. Naslednjič napišem še kaj več.
 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “IGRA MAČKE IN MIŠI”

 1. IGRA MAČKE IN MIŠI | http://www.blogarija.com pravi:

  [...] IGRA MAČKE IN MIŠI   Zavedajte se dejstva, da ti virus okuži računalnik, ga moraš praviloma zagnati na nek način. Največkrat je ponavadi virus pripet v e-mail sporočilu, ni pa nujno, da je tako. Kakor koli je prisoten v računalniku, se lahko prične igra mačke in miši. Mačka je ponavadi tisti, […] [...]

 2. vlatka vlatka pravi:

  Kar oči so se mi spočile ob tem novem izgledu.

  Hvala, grison, da te lažje vidim :oops:

 3. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka

  Lažje se diha, pa kljub vsemu preberi post, je poučen, marsikaj se pri temu lahko naučiš :D .

 4. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  kaj bi brala, boš že ti povedal. ;)

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  Pri meni je komentar vedno na mestu ;) .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !