DAVČNA REFORMA PO NOVEM

31.10.2007 ob 19:25

V prejšnjem postu sem dodal nekaj statistike, z njo se namreč naša vlada rada petelini. Sprašujem pa se vse za ljubi kruhek, ki je iz dneva v dan dražji. Predlagam da bi lahko po novem uvedli tudi novo dejavnost Robinhudenje. Nekaj takega zelo dobro obvlada moj prijatelj. On je namreč znan Slovenski rokohitrec (lahko rečemo tudi čarovnik). Za gibalno vajo z rokami in prsti si izbere kar bližnji market. Ter z hitrimi kretnjami izmakne marsikateri artikel na polici, ne da bi trgovka to opazila. Še največji izziv mu je da to naredi pred njenimi očmi. Naslov posta Denar, denar, kaj pa če bi kradli? Je prav za prav lahko naša bodočnost. Za današnji post pa je pravzaprav glavni krivec dr. filomena (http://www.drfilomena.com/). No ne ravno krivec, na mojo prošnjo mi je prijazno poslala mail in pripeto datoteko Davčna reforma po novem. Za kaj pravzaprav gre?

Vzemite si nekaj svojega dragocenega časa in si oglejte, kako je vlada republike Slovenije uspešna na področju davčnih reform! Oglejte si na konkretnih primerih, kaj se pravzaprav dogaja v naši državi! Ne spreglejte, gre za vaše delo – za vaš denar.

Slika 1 prikazuje Splošno davčno olajšavo 2006:

604.330 sit, 2.521,82 €

1.JPG

Slika 1.

Slika 2. prikazuje splošno davčno olajšavo 2007:

2.800 €, 670.992 sit

2.JPG

Slika 2

Slika 3. Primeri plač

3.JPG

Slika 3.

4.JPG

Slika 4.

Predpostavka izračuna je enaka bruto plača leta 2006 in 2007!

Na Sliki 5. pa je Rezultat reforme.

5.JPG

Slika 5.

Dobiček pomeni večjo plačo v letu 2007 zaradi manjšega davka.

Ne spreglejte:

Zaključek: Vlada republike Slovenije je uspešna na področju dohodninske reforme, saj se bodo davki dejansko zmanjšali vsem:

delavec – revež si bo lahko zaradi zmanjšanja davka mesečno privoščil npr. dve pivi.

povprečnež si bo lahko zaradi zmanjšanja davka mesečno privoščil npr. kakšno knjigo.

solidnež si bo lahko zaradi zmanjšanja davka mesečno privoščil npr. kakšno boljšo knjigo.

In kaj bo imel od tega direktor, poslanec, minister, in seveda tudi ta, ki se je namučil s to reformo.

Mesečno bo zaslužil 1.084€ (259.800 sit) neto več, kar znaša: 1,39 povprečne mesečne neto plače v RS oktobra 2006. Letno bo zaslužil 13.008€ (3.117.237 sit) neto več. Kako dolgo boste vi delali za ta denar, si izračunajte prosto po našem največjem pesniku. Povedano drugače: Tisti, ki si lahko privošči sanjske počitnice, si bo po novem lahko privoščil dodatne sanjske počitnice. Povedano drugače: Vi boste sanjali dalje lahko pa se začnete ukvarjati s politiko ali kandidirate za direktorja podjetja. Vsekakor ste si krivi sami! Slaba odločitev – slaba plača! Slovenija je uspešna zaradi revnih, ki prispevajo več! Bogati bogatijo, revni so vedno bolj revni! Bomo to dopustili. Ali je to reforma, ki jo želimo in jo bomo podpirali? Zakaj ne bi bogati prispevali več? In kaj pravi na to vlada republike Slovenije? Andrej, ful si jih dober :D .

 • Share/Bookmark
 

13 komentarjev na “DAVČNA REFORMA PO NOVEM”

 1. DAVČNA REFORMA PO NOVEM | http://www.blogarija.com pravi:

  [...] DAVČNA REFORMA PO NOVEM V prejšnjem postu sem dodal nekaj statistike, z njo  se namreč naša vlada rada petelini. Sprašujem pa se vse za ljubi kruhek, ki je iz dneva v dan dražji. Predlagam da bi lahko po novem uvedli tudi novo dejavnost Robinhudenje. Nekaj takega zelo dobro obvlada moj prijatelj. On je namreč znan Slovenski rokohitrec (lahko rečemo […] [...]

 2. vlatka vlatka pravi:

  Končno lepša in bolj pregledna obleka,

  bravo, grison :oops:

 3. GRiSON GRiSON pravi:

  Če se Sliki 3. in 4. se ne vidita v celoti, klikni nanjo in prikazala se bo v novem okvirju in videl boš tudi skrito plačo direktorja :D .

 4. GRiSON GRiSON pravi:

  Moram še malo pokritizirati SiOL, Obleke na SiOL-u so vsaj za moj okus, zelo revne ;) .

 5. kamper pravi:

  Kakor Andrej nateguje takšne potomce ima :mad:

 6. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  so revne, je pa ta boljša od prejšnje ;)

 7. GRiSON GRiSON pravi:

  kamper, vsak sam si kroji svojo usodo, nerazumljivo pa je če ti jo kroji nekdo drug ;) .

  Vlatka, se pravi da sem kljub vsemu dobro izbral :D .

 8. Santos pravi:

  Meni je nov Zakon o dohodnini,kar dobro napisan-samo naše plače so slabe-ZELO SLABE.Aha za slabo plačo sem si kriva sama-seveda slaba odločitev ;)

 9. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  seveda si dobro izbral. :)

 10. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos,

  Če bi imela večjo plačo, na primer takole okroglo 19.828 € bi ti še vedno ostalo 15.446 €. Verjetno se nebi pritoževala, če bi plačala 15.466 € dohodnine letno ;) . Saj ti še vedno ostane 170.123 € letno. Koliko časa, moraš za to delati?

 11. Santos pravi:

  O tem koliko časa moram za to delati :) v urah, dnevnih, mesecih, letih…bom pa raje kar tiho x) . Če povem skrivnost vsem bralcem tvojega bloga, bom postala preveč zanimiva ;) .

 12. vlatka vlatka pravi:

  santos,

  ne leta, mene zanimajo dnevi ali maksimalno meseci za take zaslužke ;)

 13. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos, naj bo skrivnost, je bolj zanimivo. Saj ni potrebno vedno vse naglas povedati ;) . Sam bi potreboval 17 let.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !