STREŽEJO NAM PO ŽIVLJENJU

22.12.2007 ob 10:35

Dekani

grison_mobi.jpg

SO MOBILNI TELEFONI RES NEVARNI?

Nekaj je prav gotovo res, že samo govorice pomenijo, da ni odveč previdnost. Pogosta prijetna sapica, skozi okno avtomobila v vročih poletnih dneh, dobro dene. Zdravniki pa opozarjajo, da nedolžen prepih le ni tako nedolžen. Bolezen se prikrade nekoliko kasneje v starejših letih. Mobilni telefoni baje povzročajo rakava obolenja ust. Lahko pa tudi podvoji nevarnost tumorja na možganih.

V kolikor prepogosto, več ur dnevno uporabljate mobilni telefon. Izraelski raziskovalci, trdijo da vam grozi nevarno rakavo obolenja ust. Študija je pokazala, da prepogosta uporaba mobilnega telefona povečuje možnost nastanka rakavih obolenj ust za kar polovico. Najbolj pogost je bil tumor žlez, ki so v ustih zadolžene za tvorjenje sline. Te se namreč nahajajo blizu slušnega aparata, kjer je sevanje mobilnika tudi najmočnejše. V kolikor nočete tvegati možnost nastanka ustnega raka, si omislite uporabo slušalk. Ali pa si omislite Energijski ojačevalnik, in se zascitite pred elektromagnetnim sevannjem.

Če se bodo slutnje uresničile, bo prinesel čas, prav tako bomo kmalu videli, ali bo moral Božiček po novem nositi kratke hlače, medtem ko nas bo razveseljeval z darili. Takrat bo namesto jelenov v kočijo vpregel kamele.

http://sify.com/

 • Share/Bookmark
 

82 komentarjev na “STREŽEJO NAM PO ŽIVLJENJU”

 1. commonsense pravi:

  hmm, griso- da se zaščitiš pred elektromagnetsko energijo si moraš omisliti energijski ojačevalnik. hmm, hmmm.

 2. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, hmmm, hmmm, saj ne rečem, da me včasih naplahtajo, vendar tako piše tule:

  http://www.lunin.net/zdravje/slo/Prispevki/Zdravje/417/

 3. drmagnum drmagnum pravi:

  Težko bo, če se bodo vse pridobitve sodobnega časa obrnile nam v škodo.

  Tudi zate bom naredil mozaik napisal sem na moji strani. Napisal sem jo tudi zate. Vse dobro in še se vrnem.

 4. ana II pravi:

  Grison, težko je živeti samo pametno. Zmeraj se lahko kaj zgodi! Jaz godrnjam, ko si sin vtakne v ušesa “muzko”, mu dokazujem, kako si lahko okvari sluh, toda … Enostavno mora sam izkusiti!

  Sevanja je vsepovsod polno. Hčerino zdravnico sem vprašala o dezintometriji, če je res nenevarna (gre za preiskavo, ki pove o stanju kostne mase, torej odkriva osteoporozo), hčeri to preiskavo naredijo enkrat ali dvakrat na leto … Zdravnica je rekla, da več sevanja dobi človek, ki leti z letalom v Ameriko (z eno vožnjo) kot moj otrok z dezintometrijo.

  Živimo v takem svetu, da se mnogim stvarem ne moremo izogniti. Ali pa ne zelo …

  Seveda iz tega izhajajo tudi nove bolezni. Moji gluhi hčeri so ponudili kohlearni implant (povžev vsadek), pa ga je odklonila, češ da ne mara, da ji kaj vstavljajo v kosti oz. za kosti v glavo.

  Sicer ima stalno slušna aparata, ki sta na baterije. Stalno, stalno … Toda če ne bi imela tega, če ne bi sprejela manjšega zla, potem je čisto gluha …

  Zame osebno so mobiteli dragocena zadeva, kolikokrat sem se že oddahnila, ko sem tako vedela, kje so moji najbližji, mož, otroci, ko je prišlo kaj vmes in se je zrušil predviden urnik.

  Izbiramo manjše zlo … In upamo, da ne bomo preveč nastradali – ne mi ne naši dragi … Kaj bolj daleč pa že skoraj ne moremo misliti.

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  Drmagnum, človeku dostikrat manjka samo delček tiste modrosti, ki jo ima narava. Le ona se lahko pohvali v svoji popolnosti. Tudi tebi samo vse dobro :D .

 6. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  očitno potrebujem slušalke. Zdaj vsaj vem, kaj naj bi mi Dedek Mraz prinesel za drilo. :)

 7. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, saj vem, da je težko, marsikatero tegobo modernega časa bi lahko sicer odpravili, če bi su umaknili nekam v samoto. Na varno, daleč stran v naravo, vendar tudi to ni rešitev.

  Ravno pred dnevi sem, nekje bral, da ima vse več mladih slušne težave, zararadi walkmanov in preglasne glasbe ali podobno. Pa saj kasneje sami to ugotovijo, vendar je največkrat prepozno. Takrat je okvara v ušesih že narejena.

  Nad težavami tvoje hčerke sem ganjen, in se sprašujem le zakaj je narava tako kruta. V takih primerih človek zares ceni zdravje, ko na lastni koži izkusi kakšno bogastvo je to, če nisi zdrav. Od srca ji želim le najboljše.

  Seveda pa tudi sam skoraj ne dohajam tempa brez mobija. Ponavadi sva neločljiva prijatelja, vendar ga resnično uporabljam le v nujnih primerih. V glavnem z njim več fotografiram kot klepetam.

 8. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, slušalke mi je že Dedek lansko leto prinesel. Letos sem ga prosil za čisto eno drugo stvar.

 9. strojnik strojnik pravi:

  In ste kaj protestirali danes… :mrgreen:

 10. ana II pravi:

  Grison, tvoja ženička bi rada slušalke!

  Sicer sem pa omenjala dve hčeri, vse pa le ni naloženo eni sami osebici!

  Veš, velikokrat pomislim, koliko pridobitev prinaša naš čas z vsemi temi aparaturami! Res napredek! Ko sta moji dvojčici ležali v intenzivki nedonošenčkov, so tem malim bitjecem jemali kri iz kapilar na rokicah, da si videli, koliko O2 je v krvi in potem določali, koliko O2 morajo dodati z respiratorjem. In zdaj dajo otroku na prstek eno tako napravico, ki izgleda kot ščipalka za cunje – in že piše na ekrančku, koliko % O2 je!

  In recimo, da je tista napravica na baterijo ali na elektriko in povzroča neko sevanje, ko injekcijska iglica tega ne povzroča … pa naj, včasih bolje malo strupa kot bolečine, bolečine …

  Še zdaj se s hvaležnostjo spominjam ene injekcije v porodni sobi pred 12 leti! Včasih je malo strupa resnično majše zlo kot -

  No, to so razmišljanja ob tvoji temi, ne čisto na samo temo. Se strinjam, da bi omejili vse mogoče naprave, tudi mobitele …

 11. GRiSON GRiSON pravi:

  Strojnik, seveda nekaj se je le dogajalo. Glihali so se neporavnani računi med lastnikom in županom. Vse to kaže, kako je dolga in močna Popovičeva roka.

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, danes izredno hitim, to tudi ni dobro, delam napake, ali mi bosta oprostili? Oblubim v prihodnje bom bolj natančno prebral.

  Se strinjam, da je včasih le potrebno poiskati kompromis. Če je dobra rešitev malo strupa, potem je prav gotovo lahko v nekem primeru to boljša rešitev. Verjetno pa obstaja še veliko podobnih primerov. Kljub vsemu pa želim poudariti, da ne pretiravamo in se po nepotrebnem izpostavljamo sevanju, če se temu lahko izognemo.

  Se spomnim, ko sem hčerko peljal na zravstveni pregled, za prvi razred in je ob pogledu na iglo padla v nezavest. Da pa je bilo to še malo bolj nerodno zame, mi je to nakazala že malo prej, ko sva skupaj čakala v vrsti. Pa tega nisem opazil. Verjetno je takrat tudi kakšna mama to opazila, in dejala poglej tega butelna kako skrbi za svojo hčerko.

 13. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  pa reci Dedku Mrazu, da jih še meni prinese. :mrgreen:

 14. vlatka vlatka pravi:

  ana,

  ti si takoj “uštekala”, a ne?

 15. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  reci Dedku Mrazu, da jih še mei prinese. :mrgreen:

 16. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  reci Dedku Mrazu, da jih še meni prinese. :mrgreen:

 17. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  reci Dedku Mrazu, da jih še meni prinese. :mrgreen:

 18. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  reci Dedku Mrazu, da jih še meni prinese.

  • :mrgreen:
 19. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  reci Dedku Mrazu, da jih še meni prinese.

  • .mrgreen:
 20. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  reci Dedku Mrazu, da jih še meni prinese.

  :mrgreen:

 21. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  reci Dedku Mrazu, da jih še meni prinese.

  • :mrgreen:
 22. vlatka vlatka pravi:

  O, kaj pa je zdaj to?

  A prihaja Dedek Mraz? In je podeveteril komentarje? :lol:

 23. kamper kamper pravi:

  Sem slišal,da je najboljša preventiva goldon,samo ne vem ali ga je potrebno natakniti na telefon ali na glavo :smile:

 24. ana II pravi:

  Ja, Vlatka, sem, seveda, saj si čisto pravilno napisala!!! Čakaj, čakaj, Grison, se mi zdi, da gre zdajle za tipično moško: Saj nisi nič rekla! Kaj šparaš jezik? (Tako bi rekel moj.)

  A jaz vem, da je Vlatka čisto pravilno vse napisala! :-)

 25. ana II pravi:

  Grison, a tudi hčerke padajo v nezavest, ko vidijo iglo? Jaz imam eno, ki je zelo vesle, kadar jo kaj pičijo! Se je že pri letu in pol lepo zahvalila po cepljenju, dve leti starejši brat, ki je bil tudi tedaj cepljen, je pa na ves glas jokal … Tudi ko smo z njim odhajali od zobozdravnice, je cel hodnik gledal za nami … :-) Vse je zanimalo, kdo ima tako glasnega otroka!

 26. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, računalnik se ti je zacikliral, rabi pomoč strokovnjaka. Le kako ti je to uspelo, pa saj imam blokirano podvojeno komentiranje :evil: .

 27. GRiSON GRiSON pravi:

  Bom takoj popravil :D .

 28. GRiSON GRiSON pravi:

  Kamper, če ga misliš vreči v morje, bi ti svetoval, da ga natakneš na mobi. Morda ga kasneje še kaj potrebuječ.

 29. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, zanimivo, našemu Galu pa so lahko zdravniki delali kar so hoteli, nikoli ni zajokal, pa je bila inekcija še tako velika. Smejal se je na vsa usta. Kdo bi razumel?

 30. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  nazadnje je pa gledal proč, ko je dobil injekcijo. Pred tem pa sploh ni hotel na ta pregled – šolski ;)

 31. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  pri tebi mi uspe čisto vse, ups, na tvojem računalniku. ;)

 32. vlatka vlatka pravi:

  ana,

  a sem res? Bom pogledala ;)

 33. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, takrat me ni bilo poleg, ko pa je bil še majhen je zelo poredko jokal. Pa še to samo takrat, ko je bil lačen.

 34. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, še več bi ti lahko uspelo, če bi le sprejela mojo pomoč ;) .

 35. Santos pravi:

  GRiSON hvala za opozorilo, ampak brez mobilnika mi živeti ni ;)

 36. Čivka pravi:

  Če se še jajca skuhajo, potem bo že nekajna tem, a ne? Sicer pa hvala bogu za telepatijo, enostavneje in ceneje pridem skozi, pa đe bolj zdravo je :mrgreen:

 37. ana pravi:

  Grison – Gal je jokal samo, če je bil lačen? :-) Se spomnim nečesa na temo lakote in šolskih nalog za Galovega bloga!

 38. ana pravi:

  Grison, praviš, da so lahko delali Galu karkoli, on se je pa smejal! Ja, seveda, saj ni samo tvoj, hihi, Vlatkina smehoterapija deluje tudi nanj – ne glede na vso zgodovino vajine družine!

 39. ana pravi:

  Oj, Čivka, veš, kako mi je lepo spet opaziti tvoje ime!!!! Prav res mi je žal, da si zapustila svoj stari domek! :-)

 40. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos, saj vem, brez nega je tako kot, da bi bil nag, a previdnost ni nikoli odveč, na hitro opravi pogovor in samo tisto kar je nujno.

 41. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka ves čas sem imel občutek, da mi želiš nekaj pomembnega sporočiti, zopet sem usral, nisem nastavil prave frekvence ;) .

 42. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, zopet se lahko pohvališ z dobrim opazovanjem, tebi pa zares nič ne uide. Imaš dar, ki ti ga lahko samo zavidam.

 43. ana II pravi:

  :-) zate, Grison!

 44. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, upam da tale tvoj gospod Kos ni v bližini, ker bi lahko postal zelo ljubosumen ;) .

 45. ana II pravi:

  Grison, gospod Kos me je ravno vprašal, če z Vlatko še rešujeva gospo Dragico! (Tik pred tem sem bila še pri Vlatki!) Je pa tako, da je vsak vesel žene, ki je dobre volje, kajne … Dobro voljo mi pa tudi vi prinašate!!!

 46. Nevenka pravi:

  Oh, meni mobitel ne pride do živega. Strašno malo telefoniram. Na tale enkranček sem pa skoraj nalepljena, pa menda tudi ni hudo zdrav…..

 47. daniyel daniyel pravi:

  sevanje bo pravi obraz pokazalo v prihodnosti. Lepe praznike ti želim.

 48. mijau pravi:

  Ja, ja, življenje je pač nevarno, celo smrtno nevarno. Ampak nevarne niso samo te nove naprave. Nevarno je tudi sekirati se zaradi njih.

  Eni se sekirajo, ker se njihovi otroci bojijo igel, drugi bi vse dali za to, da bi se njihovi otroci igel bali.

 49. ana II pravi:

  Mijau, pa še kako prav imaš! (To glede igel!)

 50. zdravje pravi:

  Da mobilni telefoni sevajo se ve že nekaj časa, pa se še kljub temu veselo pogovarjamo. Saj veš, vsak razmišlja, da se mu ne more nič zgodit.Čas bo resnično tisti, ki bo pokazal, kako je s to stvarjo. Ja, bo treba razmišljat v drugo smer, tako kot pravi čivka: telepatija…. :-)

 51. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  ja, Gal je en posebnež, ni kaj. To mu je treba priznati. (Strelec kot tvoj brat ;) )

 52. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  saj jo. Pa kaj ko nimaš časa, jaz bi se pa rada tudi sama česa naučila, pa tudi nimam časa :D :D

 53. vlatka vlatka pravi:

  Mobilnik mi včasih naredi celo “zbrko” v glavi in začutim, da ga imam dovolj. Potem si glavo energijsko očistim. Upam, da je to zenkrat dovolj in e vvpliva na moje možgančke.

 54. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  če bi spoznal Aninega Kosa, bi vedel, da je eno ljubeznivo bitje, ki niti muhi na krilce ne bi stopil.

  Si pač zamudil trenutek, ko bi se lahko z njim spoznal, ker si bil s tvojimi prijatelji, kar pa ne pomeni, da ga še ne boš spoznal.

  Ker sta itak povabljena k nam na “kofe” ;)

 55. vlatka vlatka pravi:

  ana,

  glede Dragice. Takoj, ko bo lepo vreme, se odpravim k njej.

  Po takem vremenu se mi ne da.

 56. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, skratka, zopet povlečem besedo nazaj ;) . Pa, saj veš, da je bilo to malo v šali. Najin pogovor je javno zapisan, vsak ga lahko bere, ne morava imeti nobene skrivnosti. Škoda, … ne, ne, z gospodom se imejta še naprej rada. Sem (verjetno smo) ponosni na vaju.

 57. GRiSON GRiSON pravi:

  Daniyel, še si tu, kaj nisi na počitnicah? Ti je prinesel Dedek Mraz samico? Seveda, tudi tebi lepe praznike in čim več desetk v Novem letu.

 58. GRiSON GRiSON pravi:

  Mijau, ha, ha, v življenju je zares nevarno.

  Pred leti je gospod profesor, ker se ni maral voziti z avtomobilom, hodil peš po Miklošičevi ulici. “Baje se je nevarno voziti po Ljubljanskih ulicah.” Vendar gospod ni prišel daleč, le do kavarne Union, tam pa mu je pot prekrižala ledena sveča, ki je v tistem trenutku padla na njegovo glavo.

  Ne vem katerega leta, je bil potres? V Litiji, je pri potresu umrl samo en stanovalec. Gostilničar, ki je med prvimi zaradi strahu pritekel iz hiše. Ravno v tistem trenutku se je nanj zrušil dimnik.

  Le kaj nas še čaka? Pri vsem tem, se še vedno bojim igle.

 59. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, saj telepatijo tako že ves čas uporabljamo, moje misli so vedno s teboj.

 60. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, a zato oba samo streljata kozle?

 61. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, pa si ga vzemi, in se nauči, saj ni težko. Da pa ti mobilnik ves čas brni, si pa sama kriva. Postala si njegov suženj. Ti pa kar čisti naprej, koliko to pomaga je vprašanje, na katerega boš morda našla odgovor nekoliko pozneje.

  Da spoznam ljubeznivega gospoda Kosa, prav gotovo najdem čas, pa čeprav bi ga imel še tako malo. Lahko le omenim, da enega takega prijatelja, ki niti muhi ne naredi žalega že imam, bomo pa po novem trije.

  Naša skromna vrata so vedno na stežaj odprta, ni važno kakšno je vreme.

 62. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, o temu pa še nič ne vem, kaj si vprašala, za dovoljenje, gospoda GRiSONa?

 63. zdravje pravi:

  Hvala, Grison, torej v mislih vedno po malem telefoniramo, ane? Imaš prav Grison, “mi” in naša skupinica….nismo se zastonj našli … ;-)

 64. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, kaj naj rečem, darila so nared, zapravla si cel kup denarja, tebi naj ostane zadovoljsto, ki ga ne moreš kar tako skriti.

 65. mijau pravi:

  Vlatka, bodi tako ljubezniva, pa nam zaupaj, kako, oziroma s čim energijsko čistiš možgane. Pa kako pogosto.

 66. GRiSON GRiSON pravi:

  Mijau, a veš, da tudi mene to zanima :D .

 67. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  ja, verjetno res zaradi tega :D :D .

 68. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  se bom naučila, ja. :)

 69. vlatka vlatka pravi:

  mijau,

  zdaj si jih bom spet malo prečistila :D :D , a kako? Preprosto, z vizualizacijo :D :D

 70. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, vizualizacijo :D :D ?

 71. ana II pravi:

  Gospod Kos se čudi sam sebi – v vajinih zapisih … Ni vedel vsega tega o sebi!

  :-)

 72. mijau pravi:

  “z vizualizacijo si prečistim možgane…”, Vlatka, kako preprosto, kako da nama z Grisonom to ni bilo jasno.

  Jaz si te vizualiziram, kako se vsedeš v udoben naslonjač, pustiš nežno glasbo, si zamisliš, da so tvoji možgani stanovanje, ki ga je treba pospraviti, greš v shrambo, kjer so na polici spomini, pogledaš, če je na katerih potekel rok trajanja in jih vržeš v smetnjak, ostale zložiš po abecednem redu, vmes si v notes zabeležiš ime osebe, ki jo moraš poklicati, potem se obrneš k polici, kjer so steklenice s čustvi, jih malo potreseš, da vidiš, da se ni nabrala usedlina, potem greš še v Galovo sobo, prebereš njegove želje in jih poskušaš uskladiti z možnostmi, zamenjaš rjuhe v spalnici in si olajšano oddahneš: “No, pa je spet vse v redu.”

  V redu?

 73. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  prav to. :)

 74. vlatka vlatka pravi:

  ana,

  naj pride večkrat na blog, pa se bo še česa naučil :D :D

 75. vlatka vlatka pravi:

  mijau,

  vse je v redu, le da nimam udobnega naslanjača, in da ne puščam nežne glasbe, pač pa poslušam VAL 202 ;)

 76. vlatka vlatka pravi:

  mijau,

  zamišljam pa si, da so moji možgani pripravljeni še na kaj več kot mi želijo sedaj pokazati ;)

 77. jakob007 pravi:

  midva sva se (govorim v dvojini, ker velja zame in za vida) telefonu upirala vse do letošnjega RD. sicer pa se zavedava kakšne nevarne učinke in pa sevanja imajo… ;)

  lp!

 78. GRiSON GRiSON pravi:

  Jakob, že to je nekaj, da se zavedata, kako je nevarno.

 79. jakob007 pravi:

  grison, nekaj, zdaj veva več :)

 80. GRiSON GRiSON pravi:

  Jakob, prav gotovo, več nas je, več skupaj vemo in znamo.

 81. mijau pravi:

  Grison, oprosti. Nič ni povezano z zgornjo temo, a želel bi vedeti, kaj pomeni “par kalcet”. To je iz ene pesmi v primorskem narečju. Vnaprej hvala.

 82. GRiSON GRiSON pravi:

  Mijau, kalceta = nogavica, se pravi en par nogavic.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !