SE ZAVEDATE, DA JE Z VAMI NEKAJ NAROBE?

27.12.2007 ob 09:35

grison_crno.jpg

Dekani

Le zakaj smo tako zaplankani in ne pogledamo čez rob svoje ograje, na drugi strani se dogaja marsikaj zanimivega. Sedim in razmišljam, je brezvezno blebetanje in pogosto izražene neumnosti več vredno od lepe Slovenske pisane besede. Če verjamem Vladtini statistiki, potem lahko z gotovostjo trdim, da je najlažje slediti kantastim blogom, v katerih se nahajajo smeti, ki zaudarjajo malo po slengu, ali pa enostavno avtorji blefirajo realno življenje, in se pri tem izumetličeno izživljajo. Nekateri imajo pri temu samo en cilj, ni važno ali pri tem neusmiljeno zbrcajo vso svojo konkurenco, važno je kako postati slaven? Pred časom sem obiskal Rimljančkov blog in njegov način kako predstaviti gradove na Slovenskem. Pohvale vredno, vendar ostal je neopazen, nikomur mar. Brezsrčno vsi klikajo mimo njega, nezanimivo ignoriranje, nekoga ki se neizmerno trudi. Vsakodnevnih pocukranih posladkov ni nikoli konec.

Vendar moj namen danes ni kovati nekatere zvezde SiOLovega bloga v oblake. Želim samo izraziti, mojo emocijo, da obstoja na blogu tudi kaj dobrega, drugačnega, ne samo klatenje bedarij. No, saj ne rečem, da je s humorjem kaj narobe. V današnjih dneh, prekleto prav pride, nas nasmeji nas spravi v dobro voljo. Toda ali so med nami tudi kakšni hobbiti, vsaj upam da so, in uživajo na Micinem blogu.

 • Share/Bookmark
 

61 komentarjev na “SE ZAVEDATE, DA JE Z VAMI NEKAJ NAROBE?”

 1. Nataša Nataša pravi:

  Klatenje bedarij je relativno. Mogoče pa se avtorju teh bedarij njegove stvaritve ne zdijo bedarije. Kakorkoli – obstaja rešitev. Čisto zgoraj desno je majhen križec, ki nam omogoča popolno svobodo izbire.

 2. GRiSON GRiSON pravi:

  Nataša ne bom rekel, da ne, saj tudi sam počnem neumnosti. Prav gotovo, pa ima vsak svojo pravico.

 3. GRiSON GRiSON pravi:

  Verjetno pa zadeve nisi dobro razumela.

 4. likard37 likard37 pravi:

  GRiSON, če ti je npr rimljančkov blog všeč je največ kar lahko storiš to kar si že storil s tem postom. Pohvališ ga in nalepiš link. Evo, jaz ga prej nisem opazil. Zdaj ga bom pa prebral. Za bedarije, karkoli pač že to je , se bo pa vedno našlo dosti prostora. Malo čudno bi bilo. če bi poleg blogrole , kjer so naši priljubljeni blogerji imeli še eno črno listo, kjer bi šimfali vse, ki nam niso po godu. Mico pa prebiram od prve objave naprej in upam, da nisem med celo hordo ustvarjalcev spregledal preveč takšnih majstrov. lp

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  Likard, moj edini namen je bil le opozoriti na Micin blog. Seveda sem že na začetku opazil tvoje komentarje pri njej, saj sem nekje pri njej to tudi omenil. Želim le, da bi to še kdo opazil.

 6. nevenka nevenka pravi:

  Oh, veliko vsega je najti na blogih. Spotakneš se ob nekaj kar ti ni po volji in padeš v nekaj kar ti je. Saj, če človek išče, najde.

 7. Nataša Nataša pravi:

  Mogoče pa res nisem. Ah, Mico berem še iz Delovega bloga in ponosno izjavljam, da sem ji večkrat v živo povedala kakšno neumnost. Mi je strašno všeč. :)

 8. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, zagotovo je tu veliko dobrih blogov, in v tako veliki poplavi, se enostavno ne znajdeš. Včasih pa namig ni odveč, upam, da pri tem nisem na moj način koga užalil ali prizadel. Ni bil ta namen.

 9. GRiSON GRiSON pravi:

  Nataša, prav zares smo na Mico lahko le ponosni, njena beseda je občudovanja vredna, tudi mene veseli, da podobno misliš.

 10. jakob007 pravi:

  jaz pravim pa če se ne motim mi je to nekoč prav vlatka obrazložila. blogi so zato, da se malo pogovarjamo, kregamo, smejemo, podajamo opazke in komplimente in ne slava ;) slava naj bo ime… sicer pa sem o slavi (tudi vid je) napisal recenzijo za sng (slovensko mladinsko gledališče), kjer se odvija predstava kok ti men zdej dol visiš, kjer mlada dekleta razmišljajo samo o slavi ;)

  lp!

 11. GRiSON GRiSON pravi:

  Jakob, zanimivo, dobro si povedal, vendar moj namen ni bil govoriti o tej temi, in seveda o slavi, ker to tudi meni “dol visi”, temveč želim le, da si večkrat ogledaš en bogat literarni blog. To pa gotovo imaš zelo rad, pa še v šoli ti lahko zelo prav pride.

 12. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  klik tu, klik tam, pa spet drugam. ;)

 13. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  sem ugotovila, da je pisanje dobrih blogov, samo izgubljen čas, pa še preveč dobrih je ;) , kaj bi še moj zraven :mrgreen: , zato raje pišem čveke. :D

  Da bi kar kaj kopirala, se mi tudi ne da. Izmisliti se kaj novega, tudi ni prav lahka zadeva, torej ostajam pri temu, da napišem, kar mi “pade”.

  Na zalogi imam ogromno svojih stvari. Pa se mi ne da, ker vem, da ljudjem ni v interesu branje, pač pa le kratek čvek. No, ne vsakemu, da ne bo pomote.

  Ljudje smo preobremenjeni z novicami, sama imam, saj veš, koliko pogovorov na dan, pa naj se še tu ukvarjam z dbrim pisanjem?

  Meni je “blogarija” za relax.Če koga uspem nasmejati, komu dati kaj v razmislek, koga potolažiti, komu napisati kak komentar, kaj tu in tam prebrati pa še kaj bi se našlo, čisto dovolj.

  P.S. Vsak prav zagotovo izraža nekaj, kar ga veseli, kar misli, da je dobro, kar misli, da bo koga pritegnilo, in kajjazvemkajše :) :) ,

  in čisto vsak lahko najde tu gori, kar išče. So pa kakšni zapisi tukaj gori čisto odveč, vključno z mojimimi.

  In so kakšni, za katere mi dol visi, kot dol visi drugim za moje. In smo spet tam.

  Vreme je… ;) ;) in vreme bo, nekateri so pa itak taki kot so, sami sebi odveč :)

 14. ČrtB pravi:

  Najverjetneje je “VlaTkini statistiki”.

 15. GRiSON GRiSON pravi:

  ali pa všeč :D .

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  ČrtB, če sem prav razumel, je najboljše kliknit na Vadkino statistiko?

 17. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, potem takem samo za “dobre” bloge potrebuješ veliko časa in nasprotno za čveke, porabiš malo časa. Kdo bi si mislil. Ne razumem. Le zakaj potem prečepiš na blogu toliko časa?

 18. Santos pravi:

  Obljubim, da si ogledam oba Rimljančkovega in Micinega, čeprav z eD zahajam k sosedom-upam, da sem bolj prijazna kot tvoji v Dekanih ;)

 19. mica mica pravi:

  križana gora…. ob zgornjem pisanju se počutim kot bi bila gola, kot bi stala pod tušem, potem pa bi se odprla vrata in – tam bi zagledala….no, tiste, ki bi gledali, kar je bilo do takrat skrito :-) :-)

  Grison, pa ti tole misliš resno? Nataša ti bo povedala, da takrat, ko zardevam, (skoraj) tudi jecljam :-)

 20. kamper kamper pravi:

  Mica:

  pridem pogledat,če se slučajno tuširaš :smile:

 21. kamper kamper pravi:

  GRiSON:

  dobro je da včasih kdo pove kaj je kje zanimivega,grem pogledat,če je rimljanček odkril še kakšen grad :smile:

 22. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos, že zaradi ljubega miru, prijaznost ni odveč. Enako, zaradi dobronamernega namiga na tvoji strani za nas, saj veš znaš svetovati, to pa tudi ni kar tako :D .

 23. GRiSON GRiSON pravi:

  Mica, krščen duš Matiček, saj lahko povem kaj mislim. Resno, ne vzamem besede nazaj. Če ti pa lička malo zardečijo, je pa to samo simpatično.

 24. GRiSON GRiSON pravi:

  Kamper, le pridi, vendar se prej prepričaj, če je gospod Mici, kje v bližini. Me pa veseli, da sem vsaj na pol uspel. Vedno te zna nekdo lepo presenetiti.

 25. mah pravi:

  no viš, Mici.. kaj sem ti skoz govorila??? :) :)

 26. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, ali veš da nas je na SiOLu že 7.811 blogarjev. Vseh blogov je 6.967 in da je bilo objavljeno 72.164 objav in 467.832 komentarjev. Le kako vsemu temu slediti. Samo klik tu in klik tam je premalo.

 27. GRiSON GRiSON pravi:

  Mah, upam da to ni vse, glavno še sledi :D .

 28. Muki Muki pravi:

  Kle mamo dejansko cel cirkus. Je pa res, da eni raje gledajo leve in slone drugi klovne in tretji akrobate. To je uredu, se mi zdi življensko.

 29. zdravje pravi:

  Grison, hvala za namig. Mica res krasno piše, sem in tja poskočim k njej na obisk, komentiram pa redko. Priznam, da rimljančka in njegovih gradov še nisem odkrila, bom pa šla na en izlet na grad, zares. Gradovi so mi že od nekdaj pri srcu.

 30. Aischa pravi:

  Ah, jaz se že nekaj časa predajam občutkom, ker vsega prebrati in vsak blog slediti je nemogoče (vsaj zame)Danes sem pri tebi, jutri pri drugemu… enostavno klikam na povezave, ki jih imajo objavljene blogerji in me ponese, kamor me pač ponese za tisti dan :) To pomeni, da se kljub prebiranju blogov zraven fino igram :) ;)

 31. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, okusi so različni, kar je čisto v redu. Mi je pa fino, če naletim na kakšen blog, ki mi je izredno všeč, in se rad vračam tja.

 32. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, me veseli, vedno se najde kaj novega. Upam da ti s tem, nisem ukradel preveč časa.

 33. GRiSON GRiSON pravi:

  Aischa, joj kako smo si različni, moj občutek je izredno slab. Nikakor se ne morem po njem ravnati. Z naključji tudi nisem najbolj zadovoljen, pogosto klikam po vrsti tako kot so komentarji. časih pa tudi brezveze kliknem kar kam, če le imam čas.

 34. GRiSON GRiSON pravi:

  ČrtB, ni pa nujno, jaz si to namreč lahko privoščim.

 35. mah pravi:

  :) :) hvala za smeh GRiSON.. berem, berem.. in vsake toliko sem tu.

  uživajte!

 36. zdravje pravi:

  Grison, kje pa! Kaj ni fino, da se takole pogovarjamo, drug drugemu kaj svetujemo, vprašamo…. izbira je svobodna, mar ne? Če pa pride priporočilo, pa še toliko bolje ;-)

 37. jakob007 pravi:

  jaz pa sem mnenja, da ima vsak svoj način umetnosti. to mi je razložila dajana, ko nisem in nisem moral razumeti poanto kinkijovo pisanja bloga. to je umetnost in ga enostavno spregledam.

  lp!

 38. strojnik strojnik pravi:

  Za k mici na obisk iti, si moraš vnaprej čas vzet. Veš, da bo trajalo in da ne boš nehal. Komentirati je pa redko kdaj kaj… ;)

 39. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  točno tako,čeprav so moje čveke tudi odmevne in resno zastavljene.

  Zakaj porabim toliko časa? Da lahko odgovorim na vse komentarje.

  P.S. Ob treh zjutraj me pa zaradi tega res ni tukaj ;) ;)

 40. GRiSON GRiSON pravi:

  Mah, kaj smeh, pri tej stvari se je potrebno tudi malo zamisliti, danes nekateri blogerji celo grozijo, da bodo prenehali z bloganjem. Jaz pa še kar naprej uživam, tako kot pravi Čivka, to je igra, ki te zabava :D .

 41. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, meni je ponavadi prav zabavno, sem vesel, de me kdo opazi in posluša. Če sem odkrit, nočem pretirane slave, in sto komentarjev na post. Ker potem mi bloganje predstavlja veliko breme, saj vsakemu odgovorim, ter odklikam še na njegov blog. Pri tem se zabavam že kakšno leto in pol, in vedno kaj novega izvem. Če je preveč potem ne zmorem vsega opraviti.

 42. GRiSON GRiSON pravi:

  Jakob, in če te pri tem še ignorira, te mine volja da ga še kdaj obiščeš. Se pa strinjam, pri nekaterih nekaj umetnosti zagotovo je.

 43. GRiSON GRiSON pravi:

  Strojnik, za prijatelje si je treba čas uzet …

  Res, da včasih ostaneš brez besed, vendar z časom si nabereš nekaj izkušenj in takrat je prav gotovo lažje. Poiščeš prave besede.

 44. mica mica pravi:

  po svoje ima Strojnik prav. Ko prideš na mojo stran lahko le godeš in predeš od zadovoljstva, vse besede so odveč :-) :-) :-) Hecam se. V bistvu blog ni naravnan tako, da bi “izzival” in dražil sive možganske celice. S provokacijami na primer. Ali s kakšnimi ortodoksnimi mnenji, kot marsikje drugje, da se člvoek že MORA ustaviti in kakšno reči. Svoj čas sem večkrat kakšno rekla na forumu RKC. Kljub temu, da se mi je zdelo, da sem zelo resna, mila v izražanju in strpna, se je na koncu izkazalo, da sem “izzivalna”- tudi v negativnem smislu. Zakaj? Zato, ker je bila večina- vsaj na videz-zelo “poenotena” in je vsakršno drugačno mnenje izviselo kot rdeča cunja. Meni osebno je strašno všeč, da se med seboj pogovarjamo. Včasih imam “popadke”, da bi potem, ko bom šla v pokoj :-) ustanovila kakšen debatni klub, kjer bi “forumi” in “blogi” potekali v živo. Všeč mi je, da se mnenja zagovarjajo argumentirano, in ne v stilu “kaj si ti neumen, da tako razmišljaš”. Brez slabe vesti pa priznam, da mi je prijetno pri duši, če najdem podobno misleče…No, ja, ne čisto “podobne”, ker bi to spet bilo “enoumje”. Raje rečem “podobno strpne” ali kaj takega.

 45. GRiSON GRiSON pravi:

  Mica, mislim, da je vse to kar si naštela veliko več vredno, kot pa posiljevanje svojega “prav” in še več nestrpno žaljenje nekoga, ki ni ravno poenoten z skupino. Že večkrat sem omenil, da se je v prvi vrsti potrebno poslušati, in dovoliti sogovorniku, da pove kaj misli.

  Napačno je, da prebereš le začetek in konec zapisa, ponavadi je srž sporočila nekje na sredini. Če seveda to spregledaš, nisi razumel vsega, potem pa … saj mi ni potrebno še kaj dodajati.

 46. GRiSON GRiSON pravi:

  Mah, ponavadi imam navado, če se nekdo pojavi na mojem blogu, tudi sam odklikam na njegovega. To sem storil, tudi v tvojem primeru. Vendar, pri tebi je to pogojeno s prijavo na vaš sistem, to pa redko kdaj počnem. Škoda, tudi ti se lepo imej.

 47. drmagnum drmagnum pravi:

  Micin blog tudi sam dostikrat obiščem. Njen stil pisanja mi je všeč. Sam takšnih postov ne znam spisati. Je pa prav,da si njen blog izpostavil. Vreden je tega.

 48. GRiSON GRiSON pravi:

  Drmagnum, sem opazil, da tudi ti kdaj pa kdaj klikneš tam.

 49. mah pravi:

  GRiSON.. nič hudega. saj morda pa kdaj kaj prebereš. in ti je včasih kaj celo všeč. pač žal.

  prenehali bodo blogat? hm. če se nikoli niso Zaresno igrali, potem bodo lahko. ker igra.. je nadvse.

  bom. enako. hvala.

 50. GRiSON GRiSON pravi:

  Mah, mene je težko spremeniti, vse kaže, da se bom moral vseeno prijaviti. Pa saj ne boli, le računalnik želim obvarovati pred vsiljivci.

 51. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  da bi prenehali pisati blog? Haha, ta je pa mastna. To je izsiljevanje: dajte, recite, da naj še pišem.

  Kdor ga hoče, naj ga, kdor ga noče, tega ne bomo pogrešali. :)

 52. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, pri tej stvari, je ironično le to, da nekdo kljub vsemu, da je za pisanje bloga plačan, želi prenehati pisati. Mislim, da bi ti z večjim veseljem pisala naprej, še posebno, če bi te pri pisanju denarno nagradili.

 53. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, a ja, piši v ednini, (če ga bomo pogrešali) mnenje velja le zate.

 54. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  jaz vedno pišem z veseljem, ali sem za to plačana ali ne. Seveda, pa bi mi kak cekin zraven tistih mojih 200, prav prišel ;)

 55. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  kakor za koga. Zate, čivko, drmagnuma, in še par deset takih ljudi, (da ne naštevam) bi mi bilo pa res žal, da ne bi pisali….

 56. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, samo da se pri tem ne bi pokvarila, saj veš ponavadi denar pokvari ljudi :D .

 57. GRiSON GRiSON pravi:

  Časa je vedno manj, ta teden sem si malo več časa odmeril tudi za blog, v drugem tednu ga na žalost namenim samo delu.

 58. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  jaz pokvarim denar, haha, saj vidiš, da ga nikli nimam, ker je vedno v obtoku :D :D

 59. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, to sem tudi sam opazil. Nekaj je tu zelo narobe.

 60. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  narobe je to, da je trgovin blizu ;)

 61. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, bole trgovina kot gostilna.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !