LAŽJE SE DIHA

28.12.2007 ob 04:59

Dekani

Mogoče bi pred Novim letom želeli spremeniti svoj stil. Potem lažje zadihajte, v vlogi gospoda Googla, ki ves čas skrbi le za vas in vam pomaga narediti delo lažje. Moja vstopna stran je zgledala pred dnevi takole: [klikni na sliko, če želiš videti podrobno], seveda, jo kar naprej širim in dopolnjujem.

grison_v_igoogle.JPG

Upam, da ne bo zvenelo le kot reklama. Google je danes veliko več kot samo iskalnik. Priporočam enostavno uporabljajte iGoogle, z njim je zares lahko delati. Ponuja vam, da si sami po želji prilagodite Googlova stran. Seveda je na voljo tudi v Slovenščini. Z njim lahko sledite novicam, shranite datoteko, pregledujete vreme in si dodajate (enostavno si nalimate) različne priljubljene elemente s celotnega spleta. Na voljo je slovar, na današnji dan se je zgodilo, igre, ali pa preprosto pristopite k e-pošti. Z Googlovo inovativno tehnologijo boste preprečili, da prihaja v vaš predal nezaželena pošta (Gmail), na voljo imate dovolj prostora, tako vam ni potrebno brisati sporočil.

V nekaj sekundah lahko v spletu objavite fotografije in videoposnetke. Fotografije lahko z enim klikom naložite neposredno iz Picase. Pošljite fotografije prijateljem in družinskim članom Albume lahko nastavite tako, da so dostopni samo vašim prijateljem in družinskim članom ali pa tako, da so javni ter dostopni celotni. Organizirate si lahko svoj urnik in imate dogodke v skupni rabi s prijatelji. Lahko sledite vsem dogodkom v življenju, usklajujete načrte, si poiščete nove hobije. Imate popoln pregled. Z Google koledarjem si lahko svoje načrte ves čas ogledate, hitro lahko dodajate nove dogodke, ki ste jih shranili v druge programe za koledar, ali dodajate druge zanimive dogodke, ki jih najdete v spletu. Sami odločate o tem, kdo si jih lahko ogleda. Lahko si ustvarite vabilo, pošljete opomnike. Nekatere storitve, ki nam jih dobrodušno in vedno brezplačno ponuja google že nekaj časa tudi sam uporabljam. Imam različne naročene blog objave. Tako mi ni potrebno vsak dan petkrat preverit isto spletno stran samo zato, da bi morda prebral kaj novega. Google to stori namesto mene. Kako preprosto, iz ene strani lahko brskam po wikipediji, filmski bazi, pišem zapiske, vodim kaj moram narediti ali pa enostavno napišem komentar na blogu.

Navodila za uporabo, niso potrebna, vmesnik je enostavno preprost, potrebno se je le prijaviti v sistem, ostalo pa je preprosto narejeno vam na kožo.

 • Share/Bookmark
 

36 komentarjev na “LAŽJE SE DIHA”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Oho, vidim, da si si res vse dobro organiziral spomočjo Googla. Meni se premalo raznovrstnih stvari dogaja, da bi imelo smisel kaj takega. Za osnovni brskalnik sem dolgo imela 37.com, ki pravzaprav nudi različne brskalnike. Za osnovno stran imam pa Najdi.si in uporabljam klasične bližnjice do tem, ki me zanimajo.Rada kaj preberem, tudi po tujih straneh berem poezijo itd. Komuniciram pa z ljudmi, tu, na blogosu. Nekaj malega po e-pošti in MSN-ju. He, he in nekaj malega celo v živo :-) . Vsega mi pa računalnik le ne more nadomestiti. Meni se zdi včasih vse tako zelo komplicirano, a če moram, se pa znam potruditi…čudna tičica sem :-) Človek nikoli ne ve, kdaj mu kaj prav pride. Zato se ti lepo zahvaljujem za koristne informacije.

 2. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, poskusiti ni greh, vidim pa lepo priložnost, da si vse teme in povezave o poeziji lahko prirediš v Googlu, ostalo, kar ne rabiš pa enostavno izbrišeš.

  Več ko uporabljaš računalnik, večje zahteve imaš. Posledično pa se moraš zaradi tega vedno tudi nekaj novega naučit :D .

 3. Muki Muki pravi:

  Meni ta “netoffice” ni ravno pri srcu. Čim manj vpetosti v te sisteme si želim. Malo preganjavice me daje. Pri googlu uporabljam le statistiko obiskov za blog in zaenkrat mi je to dovolj.

 4. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, seveda obstojajo tudi drugačni recepti, to je le eden izmed načinov, ki mi zaenkrat kar ugaja. Vsak malo po svoje kuha, važno je da nismo lačni :D .

 5. Aischa pravi:

  Evo, pa spet neki več znam! Hvala Grison :D ;)

 6. Muki Muki pravi:

  Se strinjam se strinjam. Raznolikost ponudbe in uporabnost-za vsakogar nekaj, zagotavljata tudi kvaliteto.

 7. M&M pravi:

  ponuja se res že nešteto možnosti v tem virtualnem svetu. fino je, če lahko gremo v korak s tem. eni z odporom, drugi rade volje. pa oči je treba met odprte. ko sem opazila tisti i pri Googlu, me je kr odneslo v nastavljanje. :)

 8. jakob007 pravi:

  toda kolikor jaz vem je na področju iskalnikov yahoo bolj uspešen. hvala za sporočilo, se bom lotil uporabljanja ;)

  lp (lep pozdrav, lepe praznike), jakob

 9. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  hvala Bogu, da te imam. In ker sem blond, mi boš ti to malo “po domače” razložil kar tukaj, na mojem računalniku ;) , a boš?

 10. Santos pravi:

  GRiSON res je preprost, če jaz tako rečem zanesljivo drži :)

 11. kamper kamper pravi:

  A pride tudi prav,ko grem v trgovino?Vedno pozabim po kaj sem prišel :smile:

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  Aisha, saj se celo življenje samo učimo, če ti pa pri tem nekaj takega še pomaga, pa izkoristi ponujeno pomoč.

 13. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, poleg tega pa je tudi v slovenščini, včasih pri tem izgubiš kakšno informacijo, ki je čisto ne razumeš dobro, pa čeprav ti je angleščina pisana na kožo.

 14. GRiSON GRiSON pravi:

  M&M, danes imamo pra zaprav zelo velike možnosti, in se iz dneva v dan izboljšujejo. Pomirja pa me dejstvo, kljub naši majhnosti, imamo v Sloveniji kar veliko število sposobnih računalniških fantov, ki poskrbijo tudi za nas izkoriščevalce. In nam pri tem pomagajo, z vrsto uslug, da nam je delo lažje. Vsi imamo nekaj od tega.

 15. GRiSON GRiSON pravi:

  Jakob, ne bom trdil, da iskalec Yahoo ni dober in uspešen. Pri svojem delu enostavno uporabljam Google, in ta mi je zelo domač in priročen.

  Me pa zanima ali je Yahoo, podpira slovenščino?

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, pri tem bog prav gotovo ni imel prste zraven, temveč le pridni programerji, ki nam olajšajo marsikatero stvar. Seveda z veseljem priskočim na pomoč, sicer pa je zelo enostavno.

 17. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos, na tvoje besede vedno nakaj dam. Pa čeprav je to samo okraševanje novoletne jelke. Brez nje, lahko preživi le GRiSON, ki ima namesto novoletnih lučk in jelke, raztavljene samo skromne Bude.

 18. GRiSON GRiSON pravi:

  Kamper, pride, pride prav. Nič lažjega, na iGoogle, si prilimaš link tvojega najboljšega soseda in tako iz fotelja naročiš fasengo. Mercator ti pripelje na dom. Nato ti samo še preostane, da jo na svojih vratih prevzameš :smile: . Če kaj pozabiš, pa znova klikneš, na košarico tvojega najboljšega soseda.

 19. mica mica pravi:

  tudi sama že dlje časa uporabljam google. z mailom vred. le “izkoriščati” ga še ne znam tako kot se to dogaja tebi. verjetno zato ne, ker mi za “poglabljanje v zadevo” zmanjka časa.Mi je pa fajn, če imam “vse” pri roki. nenazadnje je tudi moja pisalna miza taka, da je na njej sicer rausnkausn, ampak …potrebno je le, da stegnem roko :-)

 20. nevenka nevenka pravi:

  Oh, veš koliko strani obletam. Bljižnica pomaga, če hodiš vedno na iste. Jaz pa vedno nove iščem. Začasno pa naredim kak shortcut na desktop. Preberem in grem naprej :-) Strašno veliko brskam tudi po fotogalerijah, ne delam si bližnjic, ker mi je le redkokaj res zelo všeč, takrat si pa itak skopiram, in če se sklada s pesmico, tudi objavim na blogu.

 21. 1tastar 1tastar pravi:

  Google je moja desna roka. Če nekaj pišem, imam vedno zraven odprt še en Explorer z Googlom. V vseh jezikih. Tudi, če hočem kaj povedati po japonsko, bom to prekopiral z Googla.

 22. GRiSON GRiSON pravi:

  1tastar, tudi sam prisegam le na Google. Zares je zelo pripravljen in skupaj z Mozillo delaš čudeže.

 23. čivka čivka pravi:

  Sem v Googla vpisala “code corrupted” pa mi je Google tebe “ven vrgel”… le zakaj? :mrgreen: ;) (čakam na tvojo pomoč…)

 24. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, ima dobro idejo zate. Če uporabljaš lisičko Firefox imaš na voljo Add-ons z imenom StumbleUpon, ta ti enostavno išče vse dobro ocenjene strani lahko samo s slikami, ali pa nastaviš, da ti išče kaj drugega. Enostavno klikneš na to stran: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/recommended in programček inštaliraš v brskalnik.

 25. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, kaj delaš, mi boš uničila računalnik, hudiča ne morem delati. Ali si mogoče med tem čason postala heker?

 26. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  potem toliko bolje :)

 27. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, včasih je potrebno sicer tudi malo potrpet, da prideš na vrsto. Vedno imam še kakšen opravek, ki me bremza pri delu.

 28. čivka čivka pravi:

  Ne ne, samo na Čivkinem blogu bi rada nekam dala svežo kopijo in ne znam tega narediti :(

 29. zdravje pravi:

  Grison, hvala. Vsaka dobra informacija je sila dobrodošla! :-)

 30. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  te poznam. Ti si pravi mojster v treningu živčkov ;) ;)

 31. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, potem je to resna stvar, bom razmislil, ti napišem mail kako to narediti. Po novem letu bo vse novo.

 32. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, tudi samuraji mi ne pridejo, do živega.

 33. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  o, to pa dobro vem ;)

 34. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, pri tem pa mi v veliki meri pomaga gospod Google.

 35. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  kaj pa Marija? ;)

 36. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, tudi sveta Marija, mi stoji ob strani :D .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !