RESNICE

30.12.2007 ob 05:55

Čivka, mi je pred dnevi v moj poštni predal poslala , nekaj kar seže do srca. Če dobro razmislim, bi želel to misel deliti z vami. Z dobrimi željami preživite še nekaj lepih prednovoletnih dni. V sporočilu je bilo zapisano, nekaj takega:

grison_karte.jpg

Življenje je partija pokra,

nikdar ne vemo,

kaj nam bo prinesel dan.

Danes sonce, jutri dež.

A zrak ostaja isti, vdihavajmo ga,

morda ga jutri več ne bomo.

Čas prehitro beži,

da ga ne bi izkoristili v popolnosti.

Obraz se nam stara tako hitro,

da se ne zavedamo, kdaj

se na njega spušča senca gub.

Ljubite se med seboj, da vam ne bo kdaj žal

za zamujenim.

V očeh vam berem, da je življenje včasih egoistično,

ampak egoizem je velikokrat

v nas samih.

Ljudje smo včasih osamljeni,

kot goba sredi gozda.

Šele, ko jo zagleda

kakšen gobar, takrat

zasije v svojem siju.

Preveč ledu je včasih v nas,

preveč skrivamo našo toplino in

premalo jo ponujamo

soljudem okoli nas.

Sami odločamo o tem, ali bomo hodili mimo vrtnic

tako, da nas trnje ne oplazi,

ali pa nas bo skelelo od ran.

Večino svojega časa

smo preveč živčno napeti,

kot komet, ki čaka kdaj se bo

raztreščil na zemljo.

Morda se bo naš nasmeh

nekomu zdel le kapljica

v morju žalosti, a

verjemite, za nekoga zna

delovat čudežno ozdravljivo.

Nekje tam nad nami,

je nekdo, ki nam uravnava življenje,

ne dovolimo mu, da nas izkoristi.

[By P - vagec]

 • Share/Bookmark
 

38 komentarjev na “RESNICE”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Lepo, meni pa je neko položil na bančni račun št.2008, 365 dni sreče. In rekel, naj pridno zapravljam. Pa sem si mislila, da sreče človek pač ne sme zapraviti. Če že, jo deli z ljudmi, ki mu kaj pomenijo.

 2. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, 365 DIN, koliko je to v €? hi, zopet sem narobe prebral. Saj vem ni veliko, ne zapravi takoj, mogoče pa misel res ni tako napačna, ima v sebi nekaj, da se malo zamislimo, včasih to zelo pomaga.

 3. kamper kamper pravi:

  Čivka zna :smile: človeka razvedriti :smile:

 4. čivka čivka pravi:

  Morda se bo naš nasmeh nekomu zdel le kapljica v morju žalosti, a verjemite, za nekoga zna delovat čudežno ozdravljivo.

  No vidiš, to je eden izmed mojih številnih domačih zdravil, smeh, nasmeh… Pa še zastonj je! ;) In dokler bom imela vredu zobe se bom smejala na vsa usta :lol: ;)

 5. nevenka nevenka pravi:

  Smeh je res zdrav, Čivka. :-) Včasih ga predpiše celo zdravnik….

 6. drmagnum drmagnum pravi:

  Čivka najde v vsem dobro. Tudi če ga človek ne vidi. In to mnogim pomaga. Tudi meni.

 7. zdravje pravi:

  Grison, hvala, ker si podelil napisano z nami. Lepe misli! Res, večina časa smo napeti, kot strune, in še kako res je, da to nikamor ne pelje. SE bo treba v roke vzet ;-)

 8. vlatka vlatka pravi:

  čivka,

  tudi brez se lahko smeješ. Če si prisrčna, iskrena, nasmejana, tega sogovornikov prav nič ne moti

 9. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  vsak dan je igra taroka. Vsak dan.

 10. GRiSON GRiSON pravi:

  Kamper, prav gotovo, Čivka nam vedno prižge kakšno lučko, in nam vlije malo resnice.

  Čivka, nič skrbet, dentisti so pravi umetniki. Ko ti bodo šli zobje, ti bodo naredili kastanjete. Potem boš plesala tudi španske plese. Poleg tega ti bo še vedno ostal nasmeh Mona Lise.

 11. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, včasih ga predpiše zdravnik, včasih pa Čivka.

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  Drmagnum, le kako ji to uspe, nekaj prav gotovo ima v sebi. Mogoče pa ima malo indijanske krvi?

 13. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, včasih pomaga samo to, da se tega zavedamo. Več ko razmišljaš v to smer, boljše ti je.

 14. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, dobro pri tem pa je, da se tarok zavleče tudi pozno v noč.

 15. mah pravi:

  a kakor bo, naj vam bo lepo. le polno srce si nosi sreče. le čarobnost skuha si napoj. in: le polna struga vode lahko steče!

  želim Tebi in tukaj ostalim tipkajočim.

 16. Santos pravi:

  Sem nekje prebrala, da je neznansko pomembno, da se naučimo smejati sebi-in to drži. Malo prej se poslušala vajin intervju na vesti-bravo za pogum ;)

 17. GRiSON GRiSON pravi:

  Mah, če bi bil Chef, bi nekako takole napisal: “Opazil sem, da moramo predvsem eden drugega hvalit. Folk, ki se ne pozna, si izliva svojo ljubezen, vzpodbujajo se, tolažijo. Za skozlat!”

  Ker pa to nisem, bom napisal malo drugače. Še naprej bom delal zgago in kljub temu, da ne poznam vseh blogarjev, ki mi komentirajo, in si utrgajo svoj dargoceni čas tudi zame. Vse dobre želje v letu 2008 tudi tebi, Mah. Naj ti čas nakloni spoznati prave ljudi, izbrati prave reči, ubrati prave poti in v sebi in drugih najti le dobre stvari.

 18. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos, naj ti zaupam, za intervju ne rabiš poguma niti čudežne skrinjice, le poveš kaj misliš, vsak misli malo drugače to pa še ne pomeni, da bi se moral česa bati. Če boš padla na rit, in te bo bolelo, se smej. Jok prav gotovo ne bo zmanjšal bolečine.

 19. nevenka nevenka pravi:

  Oho, jaz poznam nekatere, ki se tako sladko cedijo, da misliš, da jih je res sama dobrota, pa imajo v sebi več zla, kot sto tistih, ki ves čas rentačijo….toliko o človeški naivnosti, zelo preverjeno, verjemi Grison. In lahko bi rekla: za kozlat. A je tako, da nekateri v resnici kažejo lep obraz samo zato, ker iščejo hvalo in pozornost.Ne prenesejo nobene iskrenosti, tiste, ki jih ne kuje v nebesa. A k sreči mislim, da takih ni veliko. Jaz se ne scedim hitro in zlahka, tudi ne verjamem vsaki sladki besedi, imam pa v sebi nekaj, kar neuničljivo zaupa v dobro in pošteno in zlahka preskoči vsa izumetničenja in maščevalnosti. Se pač umaknem in je zadeva rešena. Vsak človek ima pravico do izbire. In se umakne od ljudi, ki maltretirajo na ta ali oni način, nekateri celo po nesreči, ker je to vse, kar zmorejo, verjetno tudi drugega ne poznajo. A vsak odrasel človek je odgovoren zase in mora vedeti, da je on sam edino merilo samo zase. V mojem okolju so zelo različni ljudje, od zelo preprostih do zelo zapletenih, a imajo vsi eno lastnost, drugim pustijo dihati, pustijo jim kritično misel, pustijo jih iskrenost in ohranijo svojo. Nikogar ne spreminjajo nasilno in nikogar ne žalijo. Preprosto spoštujejo človeka. In to je tisto, kar velja. Ljubezni ljudje ne razmetavamo, čeprav je veliko misli, ki to reklamirajo kot edino dobro, ljubezen je zelo intimna odločitev, ker je tako zelo kompleksna in veliko zahteva od človeka, biti dober do ljudi, je že zelo veliko. Danes je 1. januar. Prvi dan za leto, ki ga bo marsikdo začel z upanjem in novimi načrti, z obljubo samemu sebi…Upam, da se vsem uresniči vse dobro, tudi tebi in Vladki, Grison.

 20. vlatka vlatka pravi:

  nevenka,

  lepo si to napisala. nekateri se res tako cedijo, da od cedenja ostanejo samo madeži….,

  ti povem, v življenju sem enim par ljudem tudi to omenila, da so presladki, da bi bili resnični, in od takrat imam mir pred njimi :) ,

  Nevenka, tudi Tebi vse lepo in dobro.

 21. mica mica pravi:

  potem, ko sme prišla iz službe, sem se preoblekla in odšla pešačit. v sonce, ki je grelo v hrbet, v hrib, ki je ravno prav strm, da poživi kri po žilah in duha. ko sem hodila, sem razmišljala o marsičem, kajti tisti čas sem najraje sama, s svojimi mislimi, ki se mi podijo po glavi, včasih bolj ležerno, drugič manj. pa sem pomislila, koliko ljudi, povsem različnih od mene, mi je v življenju že uspelo spoznati, take, za katere ne bi nikoli dala roke v ogenj, da bi lakho psotali moji prijatelji, pa se je potem ravno to zgodilo. rada se prepuščam naključjem, ker mi bog ni dal sposobnosti načrtovanja :-) ker : kadar nekaj iščem s posebnim namenom, tistega ne najdem. žal pa se lahko tudi zgodi, da zaradi “iskanja” nečesa določenega, kaj pomembnega zdrsi mimo, ker so moje oči usmerjene drugam. je pa nekaj res: nikoli se ne sprenevedam, niti se ne delam sladko, niti mi ni do tega, da bi stvarem, ki se mi zdijo trapaste, gledala skozi prste. in kot pravi nevenka v svojih prvih stavkih, tik nad mano: bi s e tudi sama strinjala z njo. :-)

 22. vlatka vlatka pravi:

  mica,

  tudi sama sem brez dlake na jeziku. Ker res sem. In če čutim, pohvalim, če ne čutim, tega ne naredim. Nikoli pa ne pohvalim, zato, da bi izpadla lepo. To se mi zdi, kot da bi zatajila samo sebe. Pa čeprav eni pričakujejo prav to. Blagor njim, ki živijo na besedah, a ne?

  Danes, nekaj po polnoči pride do nas, bili smo vsi skupaj zunaj, znanka. In nam vošči novo leto. Ma raje bi videla, da nam ne. Tista njena mlahava roka je točno povedala, da tega ni iskreno mislila, pač pa je voščila le zgolj zato, ker smo se znašli tam. In sem ji rekla: če voščiš, stisni roko. (Seveda ne kot Mrtin Krpan, ampak s srcem.) Če srce čuti, potem čuti tudi roka. In enako je z besedami.

  P.S Ooooo, sem videla eno luštno knjigico, a jo lahko preberem? ;)

 23. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  pri taroku se zato tudi gre :D ;)

 24. mica mica pravi:

  :-) seveda jo lahko. v njej marsikaj piše. :-) kar drugod ne.

 25. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, zato bodimo to kar smo, nekateri ljudje znajo pač dobro igrati, in se želijo kazati samo v lepi luči. Bodimo iskreni in pošteni, pa če tudi imamo kakšno napako, to prav gotovo nekaj šteje.

  Seveda, pri vsem tem vsak sam izbere svojo pot, pot katero je nekomu drugemu težko spremeniti. Sam se običajno držim pravila: “Umakni se, če z njim ne moreš shajati.”

  Novo leto nisem začel z upanjem in z novimi načrti, in z obljubami. Enostavno, pred mano je zopet eno leto, ki ga mislim lepo preživeti. To pa želim tudi tebi.

 26. GRiSON GRiSON pravi:

  Mica, prav zavidam ti sprehode, sicer veliko raje tečem, vendar pri vsem tem delu s kamnito ograjo, mi skoraj ne ostane kanček časa za športno aktivnost. Še malo, da končam, potem se bom tudi sam nekoliko relaksiral tudi v to smer. Da smo si ljudje tako različni, včasih kar prav pride. Lahko se pustimo presenetiti, ni nujno da se zgodi vedno vse slabo.

 27. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, potem od danes naprej igramo samo tarok.

 28. jakob pravi:

  grison, res je. življenje je pokru velikokrat podoben. tudi pri tveganju, pri nevarnosti ipd.

 29. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  bova igrala: življenje ;) ;)

 30. GRiSON GRiSON pravi:

  Jakob, to spoznanje ti prav gotovo nekoč koristi.

 31. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, v resnici ni prav nič govora, da se igra življenja igra za denar.

 32. nevenka nevenka pravi:

  Verjeli ali ne, jaz se sploh ne znam kartati. Nič. Pa mi nekako to niti ne manjka. Ko sem bila majhna sem z očetom igrala pujska. In to je vse. Mi smo doma peli, z očetom pa sva igrala orglice.

 33. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, hi, tale pujsek, se je igral tudi na naši mizi. Ponavadi z mojimi vrstniki iz našega bloka. Kasneje pa smo v nedeljah doma igrali remi. Pri igri je moral oče vedno zmagati. Natančno je vodil celo statistiko, z namenom, da nas opozori, kdo je najboljši in nam da vedeti, da je on gospodar v hiši ;) .

 34. Pia pravi:

  Takšni recepti so vedno najboljši. Če se jih držimo, smo zmagali! In prav je, da jih večkrat preberemo! :)

 35. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  samo poglej, kaj dela mafija????? A ni to igra življenja za denar? ;)

 36. Blaž Blaž pravi:

  vse zapisano je tako resnično :)

 37. GRiSON GRiSON pravi:

  Pia, če samo nekaj od tega uresničujemo, smo na dobri poti.

 38. GRiSON GRiSON pravi:

  Blaž, nekaj od tega je samo na papirju, nažalost. Čisto enostavno lahko prenesemo nekaj od tega v realno življenje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !