KRALJESTVO MODREGA PLANETA

3.01.2008 ob 06:02

Ali vas zanima, kako vidi On iz svojega kraljestva naš modri planet? Nič lažjega, le kliknite na spodnjo sliko.

tretji-januar-2008.jpg Slika posneta danes ob 3 zjutraj

Kako smo nebogljeni in majhni si lahko ogledate v nadaljevanju. Če se ozremo v nebo, pri tem največkrat pomislimo, le kaj se skriva tam zgoraj. Si je neskončnost zares tako težko predstavljati? Prav gotovo ne boste našli pravega odgovora. V tolažbo samo nekaj utrinkov, vse to pa predstavlja realnost, ki je ne moremo zanikati.

zemlja.jpg

sonce.jpg

jupiter.jpg

antares.jpg

 • Share/Bookmark
 

120 komentarjev na “KRALJESTVO MODREGA PLANETA”

 1. Pia pravi:

  Takšne predstave so vedno najtežje, ker so neotipljive. :twisted: Tele slike pa me spominjajo na kroglice iz Luxorja. ;)

 2. nevenka nevenka pravi:

  Oh, ful nazorno, že dolgo vem, da smo zelo majhni, ampak, da so drugi toliko večji, hmmm…. Veliko je tole naše vesolje….

 3. čivka čivka pravi:

  Mwa, mwa in mwa! Čivka ti tri lupčke ob novemu letu da, doker me spet iz omrežja ne vrže, ti na hiter še en pozdravček da! Ob treh zjutraj praviš, da je nastala ta slika… ja ja, saj se vidi, da se ravno v postelji fino obračam :mrgreen: ;)

 4. likard37 likard37 pravi:

  Benti, če bi bil svet taka velika boča, kot jupiter , marija kej bi ga sral!

 5. zdravje pravi:

  Grison, oh, kako lepo kraljstvo in koliko modrine! Se mi je zdel,da smo premajhni, ker nas Bog ne opazi ;-)

 6. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  Bog vidi tudi malo globje ;) :D in vse ovčice ima preštete :D

 7. kamper kamper pravi:

  Zamisli si ,da pridejo mulci in začnejo igrati ščinke :smile: le kam bi odfrčali :lol:

 8. Luka pravi:

  Zdravje

  Vsak “las na vsaki glavi” ima preštet !!! Bog nas opazi, samo mi njega pogosto ne opazimo ! lp

 9. GRiSON GRiSON pravi:

  Pia, vendar tale kroklica od Antaresa še zdaleč ni največja :D :twisted: .

 10. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, si lahko predstavljaš, živeti na enem veliiiikeeem planetu. Do prvega soseda 1000 km, do službe 11.000 km, do banke pa 5000 km, če bi želela dvigniti denar, haha, raketa bi bila naše prevozno sredstvo :D .

 11. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, ravno takrat sem imel v roki fotoaparat, preletel naš planet in nastala je slika, samo škoda, da je moj zum tako majhen, če bi lahko, bi naredil še eno fotko in te slikal pod kovtrom ;)

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  Likard, mogoče to ne bi bilo tako slabo, imeli bi dovol življenskega prostora, saj ga bo v kratkem na Zemlji kmalu zmanjkalo.

 13. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, tvoje besede so me spomnile na dogodek v Nemčiji, ko smo menjali šipo v neki na zunaj zanemarjeni hiši. Ko pa smo vstopili vanjo, smo skoraj nemo obstali in samo gledali. Razkošje, katerega lahko vidiš samo še v kakšnem hollywoodskem filmu. Seveda, v hiši ni manjkal tudi velik bazen z ogrevano vodo …

 14. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, le kako globoko seže njegov pogled, ali je potem preštel tudi vse nedolžne žrtve v Keniji in Pakistanu :D ?

 15. nevenka nevenka pravi:

  Ja, lahko bi bilo tudi tako kot praviš. Jaz pa si mislim, še ne Zemlji se težko kaj zmenimo, kako bi bilo šele na res velikem planetu…

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  Kamper, si že predstavljam, in povsod po stanovanju pobiram ščinke, še malo in se bom znašel na riti, ko stopim na tisto ščinko, ki je nisem pravočasno opazil :smile: .

 17. GRiSON GRiSON pravi:

  Luka, le kako mu to uspe?

 18. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, mogoče pa pri tem niti ne bi vedeli, kaj se na drugi strani planeta dogaja. Je tako manj boleče.

 19. Muki Muki pravi:

  Jaz si zadevo predstavljam takole. Vidim se-nas kot del nekega velikega organizma, recimo kot rdeča krvnička v človeškem telesu, ki ne ve kje je zakaj je in kaj je. Se pravi za nekaj smo pomembni, nekaj brez nas nebi funkcioniralo pa čeprav vse skupaj izgleda dokaj nepomembno in osamljeno, in čeprav se ne zavedamo tega.

 20. Luka pravi:

  Muki, dobro so to napisal, tudi moje predstave so take. Verjetno smo le majhen delčič neke večje celote, ki se je v tej svoji majhnosti ne zavedamo. Tisto kar me najbolj fascinira je to, da je vsak naš atom miniatura širnega vesolja, galaksij, makrokozmosa… Grison, tudi ti kot človek-celota-na-zunaj, si kot en makrokozmos svojim atomom v notranjosti, ki se jim verjetno še sanja ne zakaj so tam in v kakšni funkciji…Tako imaš tudi “preštete vse lase” na svoji glavi…No, točno veš kaj se z njimi dogaja, oz.opaziš če ti izpadajo, sivijo…itd. :) lp

 21. zdravje pravi:

  Luka, kaj to pomeni, da bo treba bolj pozorno naokol gledat? ;-)

 22. zdravje pravi:

  Grison, štekam, štekam, notranjost zna presenetiti, ane? :-)

 23. commonsense pravi:

  griso, če bi živel na večjem planetu z večjo težnostjo, kako bi te takrat šele križ bolel !

 24. Luka pravi:

  Zdravje, mogoče ne tolk naokol, kot v svojo notranjost. Tuki maš vse bolj na “dohvat ruke”. Gledat naokol je pa itak tud zanimivo ! :) Sam pogled je včasih bolj zamegljen, ker je slika prevelika. lp

 25. ana od srca pravi:

  Kako lepo tole!!!! Ja, tudi vse žrtve …

 26. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, prav gotovo kot individumi, ne bi mogli obstojati. Vendar kot celota pa nekaj predstavljamo. Združeni skupaj marsikaj lahko dosežemo :D . Živimo v nekem ravnotežju, ki ga človek pomalem ruši.

 27. GRiSON GRiSON pravi:

  Luka, vsega tega se prav zares ne zavedam, zavedam pa se svojih las :D , ki kar nočejo nehati siveti. Dobro pa vem, da je vse v vesolju zgrajeno po principu jing-jang.

 28. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, če rečem, neskončno te imam rad, potem še nekako razumem koliko je to. Če pa prečitam, da je Sonce od nas oddaljeno 149,6 milijonov kilometrov, si že ne znam predstavljati koliko je to. Še več vesolje je neskončno !????, to pa mi čisto zamegli razum.

 29. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, potem je bolje, da ostanem kar doma. Je manj boleče. Lahko pa bi se preselil v neko drugo vesolje, v tiso vesolje, ki je za našim, in je oddaljeno več kot 14 milijard svetlobnih let. Tam prav gotovo obstoja planet podoben Zemlji.

 30. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, moj On, prav gotovo ne bi to dopustil :D .

 31. GRiSON GRiSON pravi:

  Luka, bom slike malo pomanjšal, ker mi kvarijo pogled :D .

 32. zdravje pravi:

  Luka,

  treba je gledat na vse konce :-) Nikol ne veš, kje te sreča čaka ;-) Megla se pa včasih kar noče dvignit, ane?!

 33. zdravje pravi:

  Grison,

  morje kilometrov, le kdo bi vse to razumel. Ne bi bilo pa slabo, če bi lahko pokukali še v kakšno drugo kraljestvo, kaj praviš?

 34. nevenka nevenka pravi:

  Sem se spet zagledala v te sličice in premišljujem kako zelo neverjetno in čudežno je, da vse to obstaja. In verjetno je tega še veliko več, pa ne vemo. Tako kot pravi zdravje….. Nič čudnega, da človeka pogled v zvezde že od vekomaj tako prevzame….

 35. Santos pravi:

  Podrobno sem proučila vse te sličice. Veš zdaj mi je tudi jasno, zakaj sem imela pri fiziki vedno težave,ko je bila tema vesolje, planeti, osončja… ;)

 36. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, tudi mene zanima, le kaj se skriva na oni drugi strani našega vesolja. Same neznanke, kako malo vemo in kako smo majhni. V poletnih dneh, smo z otroki gledali v nebo in se pogovarjali, poglej to ja Mali voz, tam je Veliki voz, ali je potem to Severnica, … poglej, lej ga komet, in še eden … in letalo, ali je mogoče to satelit. Bilo je prav zanimivo.

 37. strojnik strojnik pravi:

  O vesolju se lahko pogovarjamo slabše, kot mravlja o našem osončju, da ne rečem galaksiji. Najbolj smešne so mi trditve, da smo tako pomembno specialni in smo na vsem tem prostoru edini živi… :roll:

 38. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, znova in znova me prevzame, vedno nekaj novega izvem o vesolju.

 39. GRiSON GRiSON pravi:

  Strojnik, strokovnjaki so izračunali, da je zelo majhna verjetnost, da je še kje v vesolju možno življenje. Vendar me niso čito prepričali, verjamem, da mora biti še kje kakšno življenje. Saj je vesolje neskončno, po tem je lahko tudi neskončno mnogo živih bitji.

 40. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos, potem je ekonomija veliko lažja? Ekonomija ti je prav gotovo pisana na kožo :D . Pri fiziki, pa nisi imela samo ti težave, se najde še kakšen :) .

 41. strojnik strojnik pravi:

  Izračunali so na podlagi čega??? :shock: Enačba de ven rezultat, ki je odvisen od tega, kar vanjo vstaviš. Sem videl nekaj izračunov, kjer so naračunali na sto tisoče možnih življenj. Verjamem tudi, da je življenje na zemlo prispelo iz vesolja in ne nastalo tukaj. Če si kdaj probal kakšno zidno plesen fentati, si sigurno ugotovil, kako je življenje trdovratno in kako se rado širi naokoli… ;) V bistvu pojma nimamo in razlika med znanjem tistega, ki o tem ve največ in tistim, ki o tem ne ve nič, je minimalna naspram celoti… :mrgreen:

 42. ana od srca pravi:

  Moj On računa na pamet ljudi … :-( Na žalost smo velikokrat tako neumni!

 43. GRiSON GRiSON pravi:

  Izračunali so na podlagi verjetnostnega računa. Se pa v celoti s teboj strinjam. Prav malo vemo, no mogoče so nekateri zanesnjaki malo bolj podkovani, vendar vse sloni samo na domnevah.

 44. GRiSON GRiSON pravi:

  hi, Ana On mi je namignil, da imaš nekje svoj blog :D .

 45. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, jaz bi tej neumnosti raje pripisal neznanje. Še veliko se moramo naučiti.

 46. ana od srca pravi:

  :-)

 47. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  Bog ima vse na “broju” :) :D

 48. ana od srca pravi:

  Ja, Grison, Vlatka ima prav!!! Celo lase ima preštete, :-) , no, pri nekaterih moških pride kar hitro skozi! ;-)

 49. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, moj On se ne obremenjuje kaj preveč s štetjem. Raje se ukvarja z drugimi bolj pomembnimi stvarmi.

 50. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, Vlatka se tudi moti, lahko je šteti, če si brez las. Kaj pa če jih imaš na glavi par milijonov?

 51. ana od srca pravi:

  Grison, saj veš, da imam vaju z Vlatko oba rada, toda tokrat bolj prav dam njej! Po moje za božji kalkulator ni problem šteti gole ali pa lasate glave! :-)

 52. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, njo malo bolj kot mene :D . Božji kalkulator se včasih tudi pokvari.

  V razredu osemletke smo imeli Peterčka, nežen fantek, odličnjak, miren, priden, njegova mama je bila učiteljica. Bil sem pravo nasprotje, grob (ne dobesedno), povprečen, razposajen, kljub vsemu zelo priden, mama je bila kuharca (vendar že pred mojim prvim razredom umrla). Učitelji so nam Peterčka ves čas dajali za vzgled. Jaz pa sem bil vedno zaznamovan, kot nekaj slabega, k temu je pripomogel tudi moj starejši brat, ki je vedno špičil neumnosti.

  Pri uri matematike, sva bila oba poklicana pred tablo. Ker meni od nekdaj matematika ni delala težave, sem pa kljub vsemu napravil drobceno napako. Sedi dve. Zgodilo se nemogoče, Peterček tisti dan ni znal. Moja ocena je, čista nezadostna. A poglej ga zlomka, presenečenje, učiteljica Peterčka oceni s petico. Z obrazložitvijo, saj on vedno zna :D .

 53. commonsense pravi:

  heh, griso, meni se je nekaj podobnega , vendar malce drugače,zgodilo v rajnki jna.bratranec mi je pred odhodom svetoval, naj se takoj naučim strumno salutirati, cak, cak, pa bom veljal za dobrega vojaka in me bodo sicer puščali pri miru.tako sem tudi storil.

  ko sem enkrat skupinico vojaških prijateljev zrajcal, da gremo zvečer pod žico v mestni kino, so nas na povratku dobili. oficir je takoj hotel vedeti, kdo je kolovodja.sem se pač javil in priznal. nato pa je oficir rekel, ne, tale pa že ne, je tak dober vojak, gotovo prikriva pravega prestopnika. pa smo vsi dobili še višjo kazen, ker nismo hoteli izdati pravega kolovodjo.jna logika pač.

 54. ana od srca pravi:

  Grison, tista učiteljica, uf … Bi jo, a ne! In podobno se še dogaja … Če si od začetka priden, nekako dobiš tako ime – če ti ga ne zaznamuje že kakšen starejši brat recimo ali kakšen drug član družine …

  Ja, moja hči na sami ŠKG je imela povprečno oceno med 4 in 4,5. Sicer je imela ta predmet vedno 4, nikoli se ni grebla za ocene (na glas, s prosjačenjem, kolikor se je grebla, se je z učenjem …) … Sošolka, ki je imela “vedno” tisti predmet 5, je imela tisto leto ocene med 3 in 4, javila se je za 5 in dobila 5 – in imela zaključeno 5.

  Moji se v glavnem ne znajo grebsti, je pa res eden, ki bo prišel k tebi na obisk in rekel: “Lačen sem.” ;-)

 55. GRiSON GRiSON pravi:

  commonsense, Tito je takrat rekel: “Snađi se!” Pa je bilo vse v redu, vedno je nekemu vojaku manjkal kakšen kos vojaške opreme, na koncu pa, snađi se, in vsi vojaki smo zopet imeli vse. Čudno, le od kod je prišlo ;) .

 56. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, tisto učiteljico sem že pozabil, odpustil sem ji vse grehe, ne spominjam se več kako se je pisala, spominjam se le, da smo jo klicali Sova.

  Ocena pa tako ni odraz znanja, danes me prav nihče ne vpraša, kakšne ocene sem imel. Nekaj takega bo verjetno veljalo tudi za tvojo hčerko, ko se bo zaposlila. Saj ne rečem, da papir ni pomemben, je, vendar dokažeš se kasneje s svojim znanjem.

  Skorja kruha in kozarec vode se pri nas vedno najde, tudi za nepoznanega gosta so vrata na stežaj odprta :D .

 57. commonsense pravi:

  ha, zdaj si me spomnil.je še en razlog, zakaj mi najbrž takrat niso verjeli.ko so mi kot fazanu prvi dan ukradli nove škornje, je ena stara kajla, ki sem se mu smilil, drugemu rekrutu ukradel škornje in jih dal meni.

  naslednji dan so jih na meni odkrili, fant je bil tako pameten, da si jih je takoj označil.meni pa je bilo mojega dobrotnika tako žal, da sem kar priznal, da sem jih sam ukradel, in se oškodovancu lepo opravičil.sem pa kasneje zvedel, da se je dobro vedelo, kdo je v resnici bil.

  pa so kasneje najbrž mislili, da sem preveč pošten, ali preneumen, da bi vodil tisto ekspedicijo iz kasarne.

 58. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, nekatere vojaške jna zgodbe, se kar ne dajo kar tako pozabiti. Jaz se celo spomnim, da smo z zobno ščetko ribali wc in konjušnico. Pa se ni nihče kaj dosti sekiral, počasi si si namakal ščetko v vedro in krožil z roko. Vse je bilo, samo da prodže vreme ;) .

 59. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  njemu ni treba štet, on estavno VE ;) :)

 60. GRiSON GRiSON pravi:

  Ja Vlatka, ve, enostavno ve.

 61. Bog pravi:

  In ravno zato je tako pomembno, da se v življenju trudimo skriviti čim manj las…drugim seveda… ;)

 62. GRiSON GRiSON pravi:

  Bog, to bo držalo kot pribito, bog ne daj, da nekdo komu skrivi las. Za to se splača boriti.

 63. Bog pravi:

  Dragi Grison;

  …edino frizerjem bo odpuščeno… :)

  ;)

 64. GRiSON GRiSON pravi:

  Bog, ne le frizerjem, tudi frizerke bodo usmiljene sestre postale.

 65. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  jaz vem. Ker mi Bog pomaga :)

 66. vlatka vlatka pravi:

  O, grison,

  vidim, da je Bog tudi na tvoji strani. :)

 67. vlatka vlatka pravi:

  Bog,

  tudi do sebe je nepošteno, če si jih krivimo ;) ,

  ljubi Bog ;)

 68. Bog pravi:

  Dragi Grison;

  kakopak! Seveda sem mislil tudi na frizerke. Le včasih se moram izraziti tako, kot ste ljudje vajeni…poskušam bit čimbolj razumljiv…saj veš…ko ne rečete: “joj, moram it k frizerki”…ampak: “joj, k frizerju moram!” :)

  Draga Vlatka;

  …vedno sem na Grisonovi strani! :)

  Če si jih pa že krivimo, to počnimo le z “viklerji”…ali čim podobnim… :)

  Z ljubeznijo, ;)

 69. vlatka vlatka pravi:

  Bog,

  a ti poznaš tudi viklerje? Pa saj jih ne potrebuješ, ti že ne. ;) Jaz moram kravžlati možgančke :) ,

  ljubi Bog :)

 70. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, moja spletna stran je čisto vsakemu dostopna, še posebej sem vesel, če je to od srca.

 71. Bog pravi:

  Draga Vlatka;

  Ni je stvari, ki bi mi ušla…niti viklerji…kako bi jih ne poznal, ko pa imam “preštete vse lase na glavi”…in, ko si tudi sam moram velikokrat “beliti glavo”…npr.kako se predstaviti ljudem… Že tisočletja poizkušam…pa…nič kaj bistveno novega “pod soncem”… :(

  Z ljubeznijo, ;)

 72. GRiSON GRiSON pravi:

  Bog, moj On mi vedno pomaga, ljudi razumeti, tudi če to niso tako mislili.

 73. Bog pravi:

  Dragi Grison;

  saj to je to…če bi ne bil tako neskončno razumevajoč in potrpežljiv…bi že zdavnaj obupal! :)

  Z ljubeznijo, ;)

 74. vlatka pravi:

  grison,

  tudi brez spletne strani, si v mojem srcu :oops: , ker te štimam.

 75. vlatka pravi:

  Dragi Bog,

  to je pa verjetno res: kako se predstaviti ljudem. Zadnjič me vpraša tista iz POP TVja: “Kdo je Vlatka?”, jaz pa: “Vlatka je – jaz sem Vlatka”, kdo drug pa naj bi bila, kot le jaz :D :D , kako naj se predstavim, če delam tisoč i eno stvar? Verjetno tako kot ti, no, ti delaš marsikaj drugega še in jaz ti še do kolen ne sežem, pa vseeno ;) . Ja, to sem mislila: sem samo Vlatka, kot si ti samo Bog, drugi pa naj najdejo v meni tisto kar iščejo, oz. naj me spozanjo tako kot sem, tako kot tebe. Se strinjaš? Si Bog, in kdor te b hotel spoznati, bo že našel pot do tebe in tvojega značaja, d tvje duše, tvoje osebnosti. A ne?

 76. vlatka pravi:

  grison,

  ja prav ON, ti pomaga :) , ZMN :oops:

 77. vlatka pravi:

  O, Bog,

  na koncu sem pozabila dodati: z ljubeznijo. Ljubi Bog, a saj veš, da tako mislim, tudi, če ni napisano ;)

 78. Bog pravi:

  Draga Vlatka;

  naj ti pomagam ob tvojem predstavljanju, da te v bodoče, ko boš še bolj iskana in poznana, razni medijci ne bodo spravljali v zadrego: zdajle takoj, brez prevelikega razmišljanja poizkusi sebe, svoj značaj, vse to kar si, in kar misliš, čutiš o sebi, opisati v treh besedah. (Jasno da s tremi pozitivnimi pridevniki in le tiho pri sebi…) Kot vidiš, se ljudstvo ne zadovolji tako zlahka…vedno želijo slišati tisto nekaj več…Še posebej, če si se podala na pot, kjer so množice, ki slejkoprej zahtevajo odgovore… ;) Kdo je torej Vlatka? ???

  Seveda mi ne sežeš do kolen, če pa sem bog, ki sem padel na glavo, kot pravijo nekateri…in so potem moja kolena tam nekje visoko pod stropom ?!? :)

  Sebe bi pa (v zadnjih nekaj tisočletjih) opisal takole: vztrajen, vztrajen in še enkrat vztrajen!!! :) Vse drugo je bilo že neštetokrat povedano…

  Vem, da misliš z ljubeznijo, ne opravičuj se… ;)

  Z ljubeznijo tudi tebi, ;)

 79. Bog pravi:

  In z ljubeznijo Grisonu…ooops, tole je pravzaprav njegova stran…ki pa jo, zaradi svojega širokega srca, rad deli tudi s teboj Vlatka…in vsemi nami. Grison HVALA za gostoljubje! ;)

 80. vlatka vlatka pravi:

  Ljubi Bog,

  v treh besedah: poštena, iskrena, zvesta. :) :) , in tega mi ne more nihče vzeti,

  ljubi Bog :)

 81. vlatka vlatka pravi:

  Ljubi Bog,

  grison je vedno zelo gostoljuben, zato mu vedno zmanjka ombola, ki ga dam jaz sušiti, ker ga ponudi drugim ;) , zato mu zmanjka refoška, ki ga ponudi drugim, prav tako je z oljčnim oljem ;) :D ,

  tako je, ljubi Bog, tudi grison je del tvoje roke :) ,

  z ljubeznijo, Vlatka

 82. Bog pravi:

  Draga Vlatka;

  tvoj opis sebe je pošten, iskren in zvest…točno tak, kot si ti sama!

  Grison je pa itak en fejst poba in vse kar daje mu je in bo stotero poplačano!

  Z ljubeznijo, ;)

 83. Bog pravi:

  Draga Vlatka;

  in veš kaj mi je pri tebi najbolj všeč?!? To, da ostajaš zvesta sama sebi! ;)

  Z ljubeznijo, ;)

 84. GRiSON GRiSON pravi:

  Bog, no, priznam, včasih pa tudi obupam, saj to niti ni tako slabo, po razmisleku se zelo hitro postavim na svoje noge in trda tla. Edino še malo več vztrajnosti pogrešam pri sebi, dobra obljuba, jo je potrebno dati v trajen spomin.

 85. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatak, če imaš, potem tudi daš. Le tako nekaj dobiš nazaj.

 86. Luka pravi:

  :) :) :)

 87. GRiSON GRiSON pravi:

  Luka, ;) .

 88. ditka pravi:

  tudi “veliki” ljudje na zemlji so v vesolju majhni.Od daleč gledano,se vidi drugače,kot če gledaš od blizu :) Grison: se priporočam za en liter oljčnega olja :)

 89. GRiSON GRiSON pravi:

  Ditka, velikost ljudi se statistično veča, čez pedeset let bomo veliko večji, že zdaj so številke čevljev iz generacije v generacijo večje ;) .

  Lansko leto je bila pri nas katastofalna letina oljčnega olja, imamo ga komaj za domačo rabo. Naslednje leto, zopet statistično, bi moralo biti veliko bolje. Če lahko kaj dam na statistiko, potem velja, te čaka en liter na lagerju, samo zate :D .

 90. Komax Komax pravi:

  Kako vedo,da je Antares tako velika reč? :shock:

 91. GRiSON GRiSON pravi:

  Komax, tisti, ki gledajo skozi teleskop pravijo, da je tako velik. Seveda se da velikost izračunati.

 92. commonsense pravi:

  griso, kaj pa če bomo vedno manjši, ampak z vedno večjimi stopali?

 93. jakob pravi:

  haha :D ja res je kako smo majhni. sicer se pa ravno zdaj učim v čim več jezikih povedati vesolje. tvoj japonski prispevek bi mi pomagal :)

  rusko: mir srbsko: svemir angleško: space nemško: All italijansko: universo japonsko: ???

  lp!

 94. Luka pravi:

  スペース :)

 95. Komax Komax pravi:

  Noro, meni je zelo zanimivo takele reči brat, včasih se tudi po par ur ustavim na Wikiju.

  Če pravijo, da je tako velika, pa naj bo.

 96. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, če verjamem ameriški statistiki, potem bomo skoraj sigurno vedno težji. Dvesto kilska telesa niso več redkost.

 97. GRiSON GRiSON pravi:

  Jakob,

  宇宙 takole je zapisano vesolje v japonskem jeziku v slovarju, kako boš to izgovoril, je pa malo težje vprašanje. No pa še malo globji pogled:

  Arabic: كَوْن، فَضاء Chinese (Simplified): 宇宙 Chinese (Traditional): 宇宙 Czech: vesmír Danish: kosmos Dutch: kosmos Estonian: maailmakõiksus Finnish: maailmankaikkeus French: cosmos German: der Kosmos Greek: ο κόσμος, το σύμπαν Hungarian: világegyetem Icelandic: alheimurinn Indonesian: alam semesta Italian: cosmo

  Japanese: 宇宙 Korean: 우주, 세계 Latvian: kosmoss; visums Lithuanian: kosmosas Norwegian: kosmos Polish: kosmos Portuguese (Brazil): cosmos Portuguese (Portugal): o cosmo Romanian: cos­mosul Russian: космос Slovak: vesmír Spanish: el cosmos Swedish: kosmos Turkish: evren, kâinat

 98. GRiSON GRiSON pravi:

  Luka, malo si se zmotil, to ne pomeni vesolje temveč,

  スペース dobesedni prevod je Drejček in trije marsovčki, knjigo je napisal Vid Pečjak.

 99. GRiSON GRiSON pravi:

  Komax,

  nekaj zanimivih povezav o vesolju: http://vesolje.net/ http://www.seds.org/billa/tnp/ http://science.nationalgeographic.com/science/space/solar-system http://spaceflight.nasa.gov/home/index.html

 100. Luka pravi:

  スペース(space) Wikipedia !???

 101. Komax Komax pravi:

  U, tole bom pa pregledaval celo noč. :D

  Gledam tiste čičke čačke, pa vidim da imata Kitajska in Japonska enako napisano vesolje, je možno?

 102. ana od srca pravi:

  Grison, potem sem pa jaz zelo lahka! :-)

 103. ana od srca pravi:

  Do 200 kil še precej manjka!

 104. GRiSON GRiSON pravi:

  Luka, beseda ima več pomenov, na žalost je to škrbina.

  シモナの現実逃避スペース: Vid Pecjak, Drejcek in trije marsovcki.

 105. GRiSON GRiSON pravi:

  Komax, seveda je možno, saj če ju pogledaš ni velike razlike, pa še oba sta rumena.

 106. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, če boš začela vase metati hamburgerje, jih boš zlahka dohitela. Saj otroci ne vedo, kaj je 200 kg.

 107. ana od srca pravi:

  Hamburger, kaj je to? Uh, kaj zamujam! :-) No, sem včeraj opazila pri Iztoku, da je Bajuk morda z Marsa! Kaj pa če so vsi politiki? Ali je tam večja težnost, kaj veš? Čutimo namreč neizmerno težo politikov! :-)

 108. Luka pravi:

  Grison, thnx! :)

 109. GRiSON GRiSON pravi:

  Ana, če mene vprašaš, so naši politiki zares padli iz Marsa. Kaj je na njih delovalo, pa težko kaj komentiram. In da ne govorimo o naši vladi, ta je pa za luno. Ne morem pomagati, samo opazujem, vendar bi bilo manj škode, če vlada ne bi nič delala.

  Nič ne bo narobe, če na hamburger pozabiš, privošči si kaj bolj zdravega.

 110. GRiSON GRiSON pravi:

  Luka, ti si faca, se dobro znajdeš in znaš poiskati ustrezno informacijo. Wikipedia ima polno znanja, ki ga lahko tudi v šoli dobro izkoristiš.

 111. Komax Komax pravi:

  Grison, vesolje rumeno? :)

  Tole sem mislil:

  Chinese (Simplified): 宇宙 Chinese (Traditional): 宇宙

  Japanese: 宇宙

  Iste kracanke. Upam da nisem kaj zamešal. :)

 112. GRiSON GRiSON pravi:

  Komax, sem razumel, mogoče se tudi gospod google kdaj zmoti, nisem čisto prepričan, kako razložiti: Chinese (Traditional): 太空 Japanese: 宇宙

 113. Komax Komax pravi:

  Tako pa ja, zdaj pa že lažje preberem. :lol:

 114. GRiSON GRiSON pravi:

  Komax, no saj ni tako težko, tvoje ime po japonsko bi zvenelo nakaj takega Me-mo-rin-ka-na.

 115. Komax Komax pravi:

  Zanimivo, samo to se sliši ko eno žensko ime, pa na memory vleče. :D

 116. GRiSON GRiSON pravi:

  Komax, tudi prav, ženski spomin ima svojo moč, samo da se zavedamo, da nam gre na otročje in to v najbolj pozitivnem smislu.

 117. Komax Komax pravi:

  Malo otročjega je vedno v nas, ne glede na starost. ;)

  Samo tale moj ženski spomin je pa res nekaj smšnega, dobri so ti Japonci, dobro da nimam daljšega imena, če ne bi ga bral pol ure. :D

 118. mijau pravi:

  Commonsense, če te križ boli, ne iti na Jupiter! Raje pojdi na Pluton, tam boš deset metrov visoko skakal od veselja, ker te križ ne bo bolel.

  Grison, le kaj bi si delali skrbi okrog tega, kaj je na drugi strani vesolja, ko pa imamo skrbi na tam koncu dovolj.

  Bog, kako si dovolil, da gre na Evrosong pesem Vrag naj vzame?

  Ana od srca. Lahko je imeti lase preštete. Toda vsak dan je treba narediti inventuro in številko korigirati.

  Glede ocen v šoli imam tudi jaz podobno izkušnjo. Na sprejemnem izpitu v srednjo šolo sem dobil v slovenščini čisto petico. Slučajno. Dokler sem potem v razredu imel isto profesorico, kot na sprejemnem, sem vlekel same odlične in prav dobre, ko pa je reva umrla, njena naslednica ni dala nič na staro slavo. Poslej sem negativne iz slovnice vedno izravnaval z dobrimi spisi.

 119. GRiSON GRiSON pravi:

  Komax, se pa vseeno,tudi po japonsko zelo dobro sliši :D .

 120. GRiSON GRiSON pravi:

  Mijau, ta stara slava je prišla več ali manj do izraza šele na stara leta, res pa je, da ostanejo še naprej samo še dobri spisi in negativna nerganja, ki opozarjajo na napake našega sistema :D .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !