DVA OBRAZA

12.01.2008 ob 15:42

Dekani

Pa naj kdo reče, da tehnično gledano to ni pocenilo mojega življenja. V brezupnem boju za nove potrošnike me je koruptivno podkupil SiOL. V kuverto so mi priložili rumeno plastično poceni priponko. Dopuščam, da je to moja nagrada za dolgoletno sklenjeno drago pogodbo, ali pa me njihov politični izdih želi le obogatiti s še eno nepotrebno stvarjo v mojem predalu.

grison_siol.jpg

Zadnje čase mi ni potrebno kupovati številnih dragih časopisov. Ni problem, le kaj sem dobrega storil v tem bednem življenju, ko se dnevno bije bitka za nove cajtengkupce. In ni slučaj, da v plastiko zaprt časopis dobim še CD ali knjigo. V poštnem nabiralniku mi vsakodnevno šelestijo, mesečniki, dnevniki in tedniki. Mar sem si vse to zares zaslužil?

Da me vsak dan pričaka čisto zastonj dnevnik Žurnal 24 in v njem moj priljubljeni sudoku, ni nič neobičajnega. In seveda to kar me je vedno zanimalo, kaj se dogaja na naši obali-Dobrojutro Slovenska Istra izdajatelj Regionalni mediji v nakladi 355.000 izvodov, Delo Maturantska, brezplačni mesečnik slovenskih srednješolcev, le na zadnje pa je zašel v moje roke tudi Blogorola soizdajatelja Večer in Hotalot, v nakladi 95.000. Pa to še ni vse, več za vas! Izdaja Lidl, naklada: 526.327, tudi tu je moj sudoku. In še zadnja politično obarvana vest, brezplačni tednik Slovenski tednik, izdajatelj Progresija, naklada 375.000 izvodov.

Predno končate z branjem, globoko zajemite sapo, zadelo me je kot strela z jasnega, obeta se mi nagrada 32.000 EUR. Za zadnje presenečenje je poskrbela Založba Mladinska knjiga in Reader’s Digest. Ves čas po novem letu sem bil tako navdušen, da sploh nisem vedel, kje začeti.

Pa naj kdo reče, da situacija ni zapletena. Le zakaj so knjige tako drage, saj bi tudi knjige lahko šenkavali.

 • Share/Bookmark
 

50 komentarjev na “DVA OBRAZA”

 1. Santos pravi:

  Grison mene pa je danes Siol presenetil z računom, ki ga bom reklamirala. Kuverta z napisom Reader’s Digest je šla pa še zaprta(z mojo pomočjo) direkt v smeti. Če jo kdo želi je v mojem zabojniku-pridite še danes :)

 2. vlatka vlatka pravi:

  Santos,

  mečeš srečo stran. ;) haha :D

 3. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  kako boš šele zmeden, ko ti bodo: Elektro Koper, pa Rižanski vodovod, pa Telokom, poslali zmanjšan račun.

  Si lahko predstavljaš: “Izbrali smo vas v nagradnem žrebanju. Nagrada je 50 % popust na porabo.” :D :lol:

 4. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos, si nora, to je 32.000 €, si ti sploh predstavljaš kakšne sanjske počitnice boš zamudila ;) .

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, predpostavimo, da v februarju na kruh dobimo 50%, na mleko 60% skonto. Pričakujem, da že v mesecu marcu dobim mleko kot kruh zastonj :D .

 6. čivka čivka pravi:

  Ja ja, men Mladinska knjiga že montažno hišo gradi :evil: Bemu mast!

 7. kamper kamper pravi:

  To ni rumena priponka,ampak zlata plastična medalja za potrpežljivost :lol:

 8. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  v marcu itak dobiš vse zastonj :) :)

 9. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, daj nehej me popat, potem so mene zopet preskočili, tebi hišo meni denar, dobro jim gre, le od kod jim denar?

 10. GRiSON GRiSON pravi:

  Kamper, za potrpežjlivost bi si zaslužil najmanj diamantni orden za zasluge narodu.

 11. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, po novem Bajukovem zakonu.

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  Naj mi oprostijo, na Tomark sem čisto pozabil :D .

 13. nevenka nevenka pravi:

  Ja, povsod so kakšne tržne limance. Ničesar ne dobiš kar tako…. :-(

 14. zdravje pravi:

  Ja, res je situacija postala kar malce zapletena. Saj ti vse kar vkup leti ;-)

 15. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, vedno manj bo zastonj, danes sem dobil v poštni nabiralnik zopet čisto nov način posiljevanja.

  ” Začeli bomo šteti vaše komentarje, za vsak komentar boste dobili 1 točko. Tisti ki bo zbral največ točk, bo prejel denar in t-shirt … bla, bla, bla …”

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, situacija je, da bi najraje postal jamski človek. Potem ne bi bilo več vse tako zapleteno. Tisti ogenj, bi zagotovo znal narediti.

 17. nevenka nevenka pravi:

  Šteti komentarje? Ali na blogih? Ja, jaz bi se za en T-shirt čisto razletela :-( Kar službo bi pustila, pa samo še komentirala :-( Jooooj!

 18. Muki Muki pravi:

  Grison, ti si rojen pod srečno zvezdo. Jaz v kaslc dobivam samo ničvredne reklame, ki me molzejo in molzejo do onemoglosti.

 19. čivka čivka pravi:

  Nimam pojma od kod jih denar ampak nekaj zagotovo vem… dokler ga tako tiskajo samo v raznih revijah še zagotovo ne pomeni, da ga imajo tudi v resnici, kaj misliš? ;)

 20. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, pa to še ni vse, igric brez meja, še kar ne bo konec. Zaslužek na račun trplenja drugih, se iz dneva v dan stopnuje. Najbolje bi bilo, da oblečemo majice v barve močerada in samo pomahamo v slovo.

 21. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, vejetno si želiš živeti bolj polno, in te neizmerno zanimajo cene artiklov v trgovinah.

  Ti pa svetujem sledeče, pojdi na tvojo pošto in jim prepovej (napišeš izjavo, da ti ne pošiljajo reklamnega materijala) basanje to vrstne literature.

  Po vseh pravilih bo droga izginila iz kaslca.

 22. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, kako bo letos s snegom nihče ne ve (no, edino mogoče Vlatka). Lahko pa smo malo optimistikni in si nabavimo topla zimska oblačila. Če si brez denarja, nič ne de, saj banke dajejo ugodne bančne kredite.

 23. tatya00 pravi:

  dober vic. še en v seriji za Slovenske novice, I guess. Tam so vedno aktualni. Na prvi strani so bolj švoh ponavad :P Ajs, tko direkt pa menda skor ne smem. Ampak to je očitno edina možnost. Ker če zdej z metaforami služim fiktivne komentarje, potem bom z grajo pokasirala še štraf. Pa ne bo izgovorov za laži na koncu, right? Sej tako menda mora it:)

  Še dobr, da se tu in tam pojavi potreba po piratiziranju in vam vržem kakšno kost, hahahah

  Drugač vas direktorca nau več dolg plačvala, če začnemo gladiatorji štrajkat. In se zavedate, da ste prišepetovalci za polom čist tolk krivi kot mi na drugi strani? Le bojte se je, ko vzame palco v roke, bo hudič!

 24. tatya00 pravi:

  *da ne bo dileme, taki izmečki spod mojih prstov bodo prej pravilo, kot izjema. Načeloma bom nekoristna, razen če mi kaj ne bo še posebej simpatično. Recimo temu kreativna delavnica za šepetalce. Men se brez dnarja ne da več. Brez dnarja gre v mloro tudi volja. In pol mamo takle, k mamo za ta dnar, ki je ničen. Oni so pa tko plačani za to, da me motivirajo, right?

 25. tatya00 pravi:

  In denar je šele druga točka, ne pozabi, šefica! Prva je večna: informacija. Že veš, katere in na kak način. Till then: ***

 26. Muki Muki pravi:

  Grison: Ja kako pa naj pol vem kdaj bo kakšna res ugodna akcija, ker ugodni nakupi so pač ugodni nakupi ane ? :)

 27. tatya00 pravi:

  ne boš vedu, dokler nauš na bankomat spokal. in ko prideš do tja, boš nad stanjem tako vesel, da boš vse odpakiral in nesel mami, da bo spekla torto, ki jo obljublja že nekaj mesecev.

  za razprodaje bo ostalo pol riti mrzle vode. za toplo poskrbijo toplovodarji. ne glede na to, al majo francoza, al pa ne.

 28. drmagnum drmagnum pravi:

  Ja,ja. Nobena nagrada ni zastonj.

 29. tatya00 pravi:

  odvisno, na kako veliko ciljaš. male nagrade imajo manjšo ceno. če so ljudje pohlepni, potem trpijo. je pa za odhod trpljenja dovolj prekinitev igre. in potem tudi pohlep ne dobi več hrane.

  ali se zopet motim in so me takoimenovani prijatelji spet nategnil?

 30. Blaž Blaž pravi:

  ja no te zastonj cajtengi edin blogorolo iščem zdj :) pa jo ponavad ne dobim, redko…v zurnalu pa ostalem rešujem pa samo sudoku pa krizanke….

 31. GRiSON GRiSON pravi:

  Tatya, men tud mal že presega vse skup. Tale tvoja delavnica za šepetalce pa tud ni slaba fora. Lohk bi še kej pogruntal, pa sej veš, a se sploh splača. Od zraka pa tud človk ne more žvet. Pol pa bod pametn in se znajd kokr se hočš. Počasi bomo vsi nategnjeni, da še zase nmvo vedl.

 32. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, pa saj bereš blog, tu se vedno kaj novega izve, na koncu pa ti ostanejo še prijatelji, ki te bodo spomnili na dober in ugoden nakup.

 33. GRiSON GRiSON pravi:

  Drmagnum , v današnjem času prav gotovo, nekdo mora vse to plačati, in mi imamo ponavadi pri tem zadnjo besedo. Ja, nič ni zastonj.

 34. GRiSON GRiSON pravi:

  Blaž, se pravi, da ima žurnal tudi nekaj zanimivega za naju. Mogoče samo škoda, da ni nagradna križanka. Z malo sreče, bi zaslužila kakšen cekin.

 35. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  ne po Bajuku, po meni :)

 36. tatya00 pravi:

  who cares anyway :) there’s no reality, no love and no money for me here. u made that very clear.

  two sides of the story they say, but it doesnt make a difference even it there was a 100 of them.

  i would make the speech a long time ago, but not the way u set the game. this is your game, not mine. i guess i came to the point i cant do it anymore. your understanding of it is just your perception. you do not have the whole picture, nor can anyone of you.

  if your picture includes fame, cameras and lies, then u should find some other dorks to make fun of them. i would also be glad to look at your experience. but u’ve already done that, i guess, since u’re so smart in your answers. obviously u dont have the need to talk to me, so i guess there’s nothing left to be done.

  see you in some new world with a new life. this one is just not mine. i will get a job, maybe even tomorrow. that’s one of the goals of the game, i guess. without talking to myself. i’ve done it for the last 10 years that and it’s not helping. look where i came with all this so-called smart talking. u said there should be the wish. i have one and it cannot be made, so why are u still bothering me?

  hard work in my favorite factory is the other option. i can live it even without friends i thought i’ve had.

  you’ll get your movie, too. i promised it and i’m gonna do it. even if you sell it to the next door drug dealer.

  it’s just not right what u’ve done. i’m sorry.

  have a nice life and enjoy in your new house with your big happy family :)

  longlegs should stay away from me as long as she can-that means at least another 7years. she should also disconnect me. i wonder why she pulled me out from the basket case. but she’s not talking. as you’re not.

  anyway, it would be nice to make a surf without observers.

  i wont even look at the contract. i just dont need to. its enough to say to you that i wouldnt do it to anyone i love. and you should just back off. be fair. all i asked once was that u do the game fair. this is not a fair game from the start. no apples and hugs needed.

  can this be done? now?

  please and thank you.

 37. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, pri tebi dobivam zastonj že danes, vsaj upam :D .

 38. pika pravi:

  pa Vladka ve, kaj bi ti rad?

 39. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  ne samo danes, že ves čas. Kako se tebi lepo godi :) :)

 40. vlatka vlatka pravi:

  pika,

  o, ja, dobro vem. :) :)

 41. pika pravi:

  aja, samo malenkost prehitra je, al kako? ampak kolikor je videti, letos vlatka sploh ni bla planirana; je uletela mimogrede?

 42. GRiSON GRiSON pravi:

  Tatya, You give me, to much work in this comment. You’ll pay for this! Apart from all that, we drink, someday something speciall :D .

 43. tatya pravi:

  heh, tle ti pa res ne morm parirat. še dobr da namest mene misljo drugi :D upam, da boš vsaj kej reku, k boš razmislu :)

 44. GRiSON GRiSON pravi:

  Pika, vse tako kaže, sicer pa Vlatka tako vse ve, tudi tisto, kar ne bi smela vedeti ;) .

 45. tatya pravi:

  GRiSON, hvala bogu, da so tudi hitri prebliski tu in tam. Včasih sem ob branju teh matrarij že obupavala. Čeprav na html še škripam, pa mi tale irc-style-ples zlo sede, vidm. :)

 46. GRiSON GRiSON pravi:

  Tatya, sem dobil domačo nalogo :evil: . Ti pa plačaš pijačo :D .

 47. tatya pravi:

  ok, gremo skiro poklepat in u vodo vržt pa klofaturo in pekač poservisirat in mal Trifail u luft spravt.

  Salutiram!

 48. GRiSON GRiSON pravi:

  Tatya, si hitra kot blisk, moj računalnik malo škripa, oziroma, siol mi bremza veselje.

 49. GRiSON GRiSON pravi:

  Tatya, samo da ne bo zasmrdel iz pekača, vzemi si čas, pusti sekiro, tudi ona bo prišla na vrsto.

 50. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, saj sem kača, tudi njej se lepo godi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !