ALI LAHKO VOHAŠ, KAJ SE KUHA

23.04.2008 ob 07:24

Dekani

Živim v času ko vsak drugi zakon propade, vsakodnevno pijem klorasto vodo in jem hruške s klormekvatom. Pravijo naj konzumiram slovensko hrano in pijačo. Če tako nadaljujem sem torej pripravljen sprejeti v želodec še kakšen smrdljivi strup. Baje vsak dan vnašamo in pojemo okroglih 300 strupov. Najboljši sosed mi danes ponuja cenejše nepakirane banane. Cena je znižana za celih 40 %. Pri vsem tem me vznemirja misel, ali je z bananami vse v najlepšem redu. Pa čeprav mi bogati trgovec zagotavljajo, da je hrana slovenskega izvora kvalitetna . No, banane niso ravno slovenskega izvora, glede na globalno segrevanje Zemlje v prihodnosti lahko pričakujemo tudi vzgojo slovenskih banan. Kako realna je pri tem moja življenjska pot, in koliko časa mi je še preostalo? Imam še kakšno možnost, da normalno preživim še nekaj deset let? Do neke mere mi pomaga vzdrževati kondicijo in zdravje tek, vendar se bodo v prihodnosti gotovo pojavile težave. Pravzaprav so že na pohodu. Ponavadi se odločim za standardno gozdno pot na Goli hrib. Moja tekaška pot vijugasto poteka po različnih tujih parcelah. Včasih med tekom srečam tudi kakšnega izgubljenega planinca, namenjenega na bližnji Tinjan. En majhen delček poti je speljan tudi čez mojo parcelo. Dolgoletno življenje, ki od vekomaj poteka po teh žilah poti, je presekal sosed. Moje gibanje po poti je prepovedano.

 • Share/Bookmark
 

54 komentarjev na “ALI LAHKO VOHAŠ, KAJ SE KUHA”

 1. Muki Muki pravi:

  Gotov si definitivno. Meni je pravzaprav čudno, da si sploh še živ. Alternativna rešitev za podaljšanje tvojega mizernega lajfa bi bilo odprtje kemične tovarne, in prodaja vseh stoletno zaužitih kemikalij za minus 40% po zgledu tistih, ki znajo. hehehehe

 2. čivka čivka pravi:

  Če se začneš tako obremenjevati, kaj, po čem, zakaj, kako… potem res ne boš več dolgo :mrgreen: Ker v vsaki stvari boš zagotovo našel kaj takega, kar “ni vredu” in potem u k*** sproščenost in spontanost lepega življenja… Sedaj, ko sem noseča recimo sem na internetu našla toliko ŠKODLJIVIH stvari za nosečnice, da se mi je skoraj zmešalo. In me ne čudi, da je toliko poporodne depresije saj če se z vsem tem obremenjuješ potem res ni dobrega konca… Zatorej le po tvojem občutku naprej in dokler ne veš, da lahko škodi ti zagotovo ne more škodovati! Moje skromno mnenje ;)

 3. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, ne predam se zlahka, tudi to se bom v bodočnosti naučil, kako se izogniti kakšni nepotrebni kemikaliji. Pa če tudi malo shujšam, ker se odpovem kakšni lepo obarvani in pisani hrani. Tudi aditivi kot so umetna barvila (naprimer E102, E110, …) so škodljiva.

  :D

 4. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, še dobro, da nisem noseč, baje so danes (v Ameriki) tudi moški lahko noseči :evil: . Sem pa dejansko eden od otrok, ki je celo življenje užival sporni Orbit zvečilni gumi. Še dobro, da sem pred njim ves čas jedel ogromne količine umazanega korenja. Mimo grede obrisanega v travo. Na ta način sem postal neprebojen za vse vrste napadov :D .

 5. Muki Muki pravi:

  Ma ne vem, če se ti splača se izogibat tem vseprisotnim strupom. Kar si konzumiral si konzumiral, in to je bilo predvsem umazano neškodljivo korenje. Tudi, če se ta moment odločiš jest samo še hrano, nabildano s skodljivimi kemikalijami, ti glede na pričakovano-preostalo življensko dobo, nima kaj bit. V bistvu imaš premalo preostalega časa(glede na tvoja ugibanja o preostanku življenja), da bi se s kemikalijami sploh lahko fentu, tudi, če bi se namensko hotel. Na žalost, boš pomoje umrl od starosti. Tragično za te čase, res. :) :) :)

 6. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  nekoč si jedel čist korenček, saj je bila zemlja še neonesnažena z gnojili.

  Zdaj pa lahko ješ še tako čisto vse, pa je že v globali onesnaženo.

  Ampak, kot pravi čivka: če se ne sekiraš, ti ne pride doživega.

  P.S. Nisi slišal, kaj sem sinoči rekla tistima našima gostoma: Raje živeti 120 let in pri teh letih umreti za rakom na pljučih, kot živeti zdravo, pa umreti zdrav pri 30, 40 ;)

 7. Blaž Blaž pravi:

  me prov zanima kva poj zelodec počne z tistimi :D 300 strupi :o

 8. zdravje pravi:

  Grison,

  to, da se nič dobrega ne kuha, itak že veš ;-) A koliko časa ti je še ostalo?! Vladka ve! :-) Kakše temne misli pa lezejo po tvoji glavi,a? Glej, Maj je pred vrati, ljubezen je v zrak, vse cveti…… Dej no, do vašega ranča in nazaj,dase glava prelufta, pa boš pozabil sosedove banene.

 9. bin pravi:

  Vidim na sliki, GRiSON, ene stare borovce. Že gnile! Tam notri so gotovo črvi. In to “bio”! Saj je les rasel še v starih časih. Kaj, ko bi se z njimi posladkal? Morda pa še dve muhi na mah ubiješ? Če je veliko črvov, boš tudi oviro odstranil, ko boš črve ven “kopal”? :lol:

  Ljudje smo trdoživejši od podgan! Se bomo verjetno tudi na strupe privadili? Kot smo se na različna “sevanja”, da zdaj še živeti ne moremo brez njih. :)

 10. vlatka vlatka pravi:

  zdravje,

  grison rad pretirava. To je to. (Ker si želi več crkljanja od mene ;) )

 11. zdravje pravi:

  @ Vlatka,

  ah, potlej je pa v redu, no, no, sej se mi je zdelo, da ima nekaj za bregom :-)

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, se pravi lahko konzumiram moje Orbit gumije še naprej, brez da bi se bal za posledice :D . Lahko sem brez skri, do konca vesolnega potopa 20042 leta, je še kar nekaj let, ha, ha,

  :) :) :)

 13. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, do leta 2042 je samo 89 let

  ;) .

 14. GRiSON GRiSON pravi:

  Blaž, po moje jih telo nekaj predela v kaj koristnega, ostane jih pa tudi nekaj v telesu :D .

 15. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, ljubezen že čutim v vetru, vsak dan preživim kakšno uro na ranču, namesto banan mi je Vlatka kupila kakšno pivo. Se pravi, da mi zares dobro kaže :) , vino, pivo in ljubezen :D .

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  Bin, no, pa me je le nekdo razumel kaj me tare. Sem se odločil, da črvi še naprej grizejo v les. Tako bo rampe, čez čas čisto strohnele in pot bo zopet prosta. Pustil bom času čas, in med tem pojedel še kakšen strup :D .

  Po drugi strani, pa skok čez ovire, drn in strn le koristi telesu.

 17. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, vsaj enkrat na dan :D , pa bo moj krvni tlak zopet normalen.

 18. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, pri meni je vedno vse v najlepšem redu, tudi če mi ne gre vse tako kot bi hotel :D .

 19. kamper kamper pravi:

  Ne se jeziti na soseda,vsaj dokler ne naščuva psa nate :lol: V Ljubljani na Rožniku so namerno postavili take ovire,da se ljudje lahko razgibavajo :lol:

 20. GRiSON GRiSON pravi:

  Kamper, mogoče je lastnik parcele Ljubljančan in se je zgledoval po Rožniku. Saj ni velike razlike med Golim hribom in Rožnikom :D .

 21. drmagnum drmagnum pravi:

  Za vsako oviro je rešitev. Samo sosedu povej, da je na pot padlo drevo. Boš videl, da ga bo odstranil.

 22. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  do 2074 pa..koliko? Dobvolj, a ne? :) :)

 23. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  tudi dvakrat, samo da bo v redu :D

 24. GRiSON GRiSON pravi:

  Drmagnum, prav gotovo je rešitev, hi, hi, samo problem je, ker je tek dreves kar nekaj :evil: .

 25. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, ne vem če se bo izšlo, lahko pa računam na čudeže :D .

 26. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  se bo izšlo. Verjemi. :)

 27. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  P.S. A nisem jaz en sam čudež? :) :) Torej?

 28. GRiSON GRiSON pravi:

  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 29. drmagnum drmagnum pravi:

  Držim pesti, da bodo lubadarji vzrok, da ga bo na to opozoril še logar.

 30. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  smeh je več kot pol zdravja :D

 31. GRiSON GRiSON pravi:

  Drmagnum, saj ne vem, so logarji danes še v funkciji. Glede na to, da se pripravlja nov zakon, bodo po novem lastniki gozda, delali kar bodo hotli :D .

 32. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, potem se pa veliko smej, danes zdravniki niso več poceni :D .

 33. nevenka nevenka pravi:

  Povprašama branjevko: - Gospa, so to bio jabolka? - Seveda so, ja kaj pa mislite? - Pa so kaj črviva? - Ja, to pa ne gospa, so redno škropljena.

  Na, pa imam.

 34. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  saj vidiš, da se. Vse bolj, pravzaprav. :)

 35. vlatka vlatka pravi:

  nevenka,

  črni humor :D :D , pa verjamem, da je res tako. :(

 36. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, ha ha, kaj pa otrok ve, koliko je 300 kg :D . In odnese železniški tir :lol: .

 37. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, ja malo se je videlo na posnetku, pa imaš cigarete za danes? :lol:

 38. nevenka nevenka pravi:

  :-) :-) Dobro, saj jablane se škorpijo že dolgo, v kaj namakajo jabolka, pa sam bog ve….Vem pa to, da sem včasih pojedla jabolko brez težav, sedaj me pa po njem boli trebuh. Čisto zares. Pa nisem sigurna, da je ravno prebavljanje fruktoze tako problematično, in kandidaze, ki so sedaj krive za skoraj vse zdravstvene težave. Bo Zdravje najbrž vedela še kaj pripisati. Če razmišljam, me je res po malem strah že čisto vse hrane.

 39. vlatka vlatka pravi:

  nevenka,

  in zato se jaz izogibam vsem “manekenskim” sadežem. ;)

 40. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  moj zlati angelček :oops: mi jih je že preden sem se zbudila, postavil na omaro. Imam. :D

 41. GRiSON GRiSON pravi:

  Nevenka, po novem bodo morala imeti jabolka križ, da bodo nekoliko bolj odporna in zdrava. Ha, ha, seveda to velja samo za tiste vernike, ki verjamejo v čudeže. Jabolka sicer izvirajo iz Kitajske, vendar ko sem tam v bližini živel so bila jabolka in hruške najbolj drago sadje. Vse ostalo sadje je bilo veliko ceneje. Sadjarji se na vse načine trudijo, da bi ohranili zdrava jabolka. In že dolgo časa škropijo občutljiva jabolka proti škrlupu. Včasih tudi preventivno pretiravajo škropljenjem, te strupe pa konzumiramo tudi mi. Pri tem jih naši Brici celo namažejo z oljem, da se lepše svetijo :D .

 42. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, si preštela, koliko cigaret je bilo v škatljici? :lol:

  “Kajenje resno škoduje vam in ljudem okoli vas. Opustite kajenje: telefonska številka 080 2777.”

  “Poiščite pomoč pri opuščanju kajenja: posvetujte se z zdravnikom.”

 43. Nick pravi:

  Nekatere ljudi jabolka napenjajo, pa so lahko tudi domača in neškropljena. Zakaj je tako, pa ne vem.

 44. fruc pravi:

  Ti itak ne poveš ene pozitivne… Vse prepovedano in pokvarjeno. RAZEN TEBE SEVEDA. Hahhahahaha. Tej drevi so pa zato, da ti enduraši ne orjejo po TVOJIH parcelah. Štupido.

 45. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  bila je neodprta, kar pomeni, da jih je bilo dvajset. :)

  Sem pa danes, ne morem verjeti, res opazila to številko na tvoji škatlici. ;) Svoje nikoli ne gledam.

  U kukuruz, kadila bom še 75 let, potem bom piskala te zdravnike :D :D :D

 46. vlatka vlatka pravi:

  fruc,

  a lahko poveš, komu si napisal ta komentar?

  Zelo ti bom hvaležna. :)

 47. GRiSON GRiSON pravi:

  Nick, verjetno je odvisno od vrste jabolk ali pa je pri ljudeh nekaj narobe s prebavo, lahko pa poskusiš jesti posušena jabolka.

  :lol:

 48. GRiSON GRiSON pravi:

  Fruc, nisi zadel v tarčo, enduraši na žalost tu ne vozijo. Mogoče je pretežak teren, moja parcela pa je nekoliko odmaknjena in jo pot samo oplazi :D .

 49. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, se pravi da se boš še 75 let matrala

  :D :D :D

 50. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  se bom še 75 let matrala. :D :D :D S tabo do konca :oops:

 51. 出会い系 ゴム無SEX pravi:

  頑張って下さい。 出会い系 ゴム無SEX

 52. GRiSON GRiSON pravi:

  出会い系 ゴム無SEX , sex ? :oops:

 53. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, ali ni to malo preveč.

  :oops:

 54. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  s tabo ni nič preveč :oops: :oops:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !