SUMA SUMARUM

17.05.2008 ob 08:50

 

Po kratkem premoru sem se sprehodil po estradi agregata. Razen nekaterih, ki jih več ali manj redno berem in pišejo iz srca. Se pri drugih pri tem sprašujem, je to nadarjenost ali želja priti v Guinessovo knjigo rekordov.

Naj na hitro omenim, nihče od njih do danes še ni odkril zelen pulfer. Zanimivo, plagijatni posti se vsakodnevno vrstijo in signalizirajo vroče rumene teme. Pri nekaterih od njih, opažam vsake 20 minut novo remek delo. Prosim vas, le kdo ima čas vse to prebrati? Po dolgem času nič novega, razgreti komentarji, tisti najbolj glasni imajo še vedno prvo besedo. Pičkarijo in onegavijo vse po vrsti, so samovšečni in najbolj pomemben čudež veleumne pismenosti. Pri nekemu puhloglavemu superjunaku sem zasledil »Koliko norcev me zdaj bere«. To je nepogrešljiv in zelo pomemben podatek. Le tako lahko budno slediš ob zaslonu, ali je nepridiprav samo poškilil in ali je napisal tudi komentar. Pri štetju je potrebni biti dosleden. Števci delajo napake, so zmotljivi, zato je potrebno šteti komentarje tudi na prste. Znanstveno primerjati podatke, jih obdelati in dokončno izdelati suma sumarum. Prsti so pri tem nezmotljivi.

Pet krat prsti na dveh rokah, to je natančno 50. In če to ponoviš sto krat, je tudi to natančno 5000.

“Govoril sem” :D .

 • Share/Bookmark
 

22 komentarjev na “SUMA SUMARUM”

 1. dare dare pravi:

  Čisto samo en par komentarjev mi manjka do dva tisoč. Mislim, če pa to ni maksimalno pomemben podatek…. :) ….ma , smo se hecali. lp

 2. Santos pravi:

  Jaz bom pa danes nadoknadila vse za nazaj, pa še za naprej. Živela statistika :razz:

 3. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  koga si vendar imel v mislih?

  Da nekdo napiše post, potem se vpraša: »Koliko norcev me zdaj bere«, mora biti totalni norec. To je ja žalitev. Jaz bi mu sigurno par krepkih napisala.

  Ali pa samo moj rek: “Ni norec tisti, ki je nor, norec je tisti, ki misli, da ni nor.”

 4. GRiSON GRiSON pravi:

  Dare, hahaha, prisotni so izuzeti, je pa vse skupaj pri nakaterih prav zares že malo smešno :D .

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  Santos, ne se hecat, je pa res, da nikoli ni prepozno. Živeli komentarji, vendar ne goljufivo statistični.

  :razz:

 6. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, ali to misliš resno “koga si vendar imel v mislih?”, med prebiranjem postov sem opazil tam tudi tvoje komentarje, ki pa seveda niso bili krepki :D .

  Greh se pove, grešnika ni potrebno.

 7. zdravje pravi:

  @ Grison,

  kakšen števec neki? Oh, to ni zame. No ja, enim je pa to hobi, saj veš, smo si pač različni :-) Suma sumarum, glavno, da smo zdravi in da se najdemo tisti, ki se imamo “za najti” ;-)

 8. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  na ta post sigurno ne, kje drugje pa morda? :)

 9. kamper kamper pravi:

  Madona,vsi števci delajo,samo mojega bodo odklopili,če hitro ne plačam elektrike :lol:

 10. Muki Muki pravi:

  Mater men pa kr paše, ko vidim, da mam “dost” obiska. Pa niso zdej to neke blazne cifre. Glih da je ane. Ma ne vem, meni to res nekaj pomeni. Vse me mine, če pomislim, da bi ves ta trud, ki ga vlagam, brala in gledala dva človeka. Pa sej to delam iz lastnega užitka in sem včasih tudi resnično zadovoljen, ko mi kaj rata, pa vseeno. Zdej eni mamo verjetno zadovoljstvo navznoter ane, drugi pa navzven. Meni ni važno, da drugi vejo kok obiska mam. Meni je važno, da vem jaz. Pa tud kaka pohvalca ful paše. Tko nekak no. A sem zamoril?

 11. Blaž Blaž pravi:

  jz bom prsu :D v ginesovo bom bom bom :D

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  Zdravje, glavni krivec za dirko s komentarji je bil SiOL, ker je imel pred časom na svoji tabli “Naj komentirani blog”. Tako so blogerji preverjali velikost izpisa in število komentarjev svojega bloga. No, končno ga je administrator le umaknil in ga nadomestil z “Najnovejši blog” in “Agregat” :D .

 13. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, nekateri beremo vse, tudi slike :D .

 14. GRiSON GRiSON pravi:

  Kamper, tako hitro pa tudi ne gre, prvo boš dobil opomin, potem … šele grožnjo za odklop …

  :lol:

 15. GRiSON GRiSON pravi:

  Muki, vse to kar si naštel je še normalno, če pa si obseden (tudi to je neke vrste fobija) z pretiranim štetjem in opremljen z petimi števci je kljub vsemu malo preveč. Seveda te še marsikdo bere, vendar velikokrat ne pusti nobenega komentarja. Nisi zamoril, spoštujev tvoje mnenje :D .

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  Blaž, pa ne zaradi komentarjev, temveč zaradi tvoje sposobnosti v multimediji, ha, ha, prav gotovo ti bo uspelo, boš, boš, boš :D .

 17. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  jaz berem samo besede in misli :D :D

 18. GRiSON GRiSON pravi:

  Vatka, včasih to ni zadosti.

  :D

 19. čivka čivka pravi:

  Na to debato pa nimam komentarja… ne znam šteti :evil:

 20. GRiSON GRiSON pravi:

  Čivka, saj se da šteti tudi na prste, vendar vse skupaj nima smisla. :lol:

 21. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  okej, okej, bom brala še slike :D :D

 22. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, in si našla grešnega kozla.

  :D

Komentiraj