NOSEČNICAM IN ŽENSKAM

25.05.2008 ob 08:57

 

Nosečnicam in ženskam, ki se trudijo zanositi, svetujejo popolno abstinenco, baje naj ne bi bila nobena količina alkohola varna. Le kaj čakajo na ministrstvu za zdravje, zdaj ko so poskrbeli za strežno osebje, ki naj bi vdihavali cigaretni dim. Ni jim mar za nosečnice. Le kje je njihova neverjetna skrb za nosečnice. Že zdavnaj bi lahko na steklenice nalepili črno obrobljeno nalepko »Ministrstvo za zdravje in Vaš zdravnik vam med nosečnostjo odsvetuje pitje alkohola«. Kakor koli že, bodoče mamice, bolje je, da ne tvegate, in ne gre podcenjevati znanstvene ugotovitve.

Po drugi strani, naše none svetujejo, da naj bi bila dva kozarca vina tedensko zdrava količina, in zmerno pitje alkohola med nosečnostjo ni škodljivo. Kako se  sedaj odločiti?

Moja hčerka Pia se bo z lahkoto in enostavno odločila. Saj tudi običajno, alkohola ne konzumira. Je popolna abstinentka.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “NOSEČNICAM IN ŽENSKAM”

  1. GRiSON GRiSON pravi:

    Akvarij, včasih, vsaj na dolenjskem je bilo tako, so mame, ko so šle z dojenčkom delat v njivo, da so imele mir pred otroki, dajale cunjaste dude namočene v šnopc. Tako otrok niti v sanjah ni pomislil na jok :evil: .

    No, upam, da danes ni več tako.

Komentiraj